Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αλλάζει όψη η Πόλης Χρυσοχούς-Αρχίζει η ανάπλαση της πλατείας

Αλλάζει η εικόνα της Πόλης Χρυσοχούς με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης πλατειών της Πόλης Χρυσοχούς και του Προδρομίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως οι εργασίες αναμένονται εντός του φθινοπώρου ενώ το κόστος των έργων της ανάπλασης πλατειών Π. Χρυσοχούς και του Προδρομίου ανέχονται στα έξι εκατ. ευρώ, περίπου. Ως πολεοδομικά έργα είπε, το κράτος θα καταβάλει τα δυο τρίτα του κόστους και το υπόλοιπο θα καταβληθεί από την τοπική αρχή.

Επεσήμανε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς έχει εξασφαλίσει ήδη τις πολεοδομικές άδειες για τα έργα της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου και των πέριξ οδών, αλλά και της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Προδρομίου.  

Η ολοκλήρωση τους αναμένεται σε 1.5 χρόνο από την έναρξη της ανάπλασης της πλατείας Πόλης Χρυσοχούς που είναι, όπως είπε, το πιο μεγάλο έργο.  

Η προσπάθεια μας εστιάζεται συνέχισε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστοφή, η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, την ωραιοποίηση των όψεων των εφαπτόμενων οικοδομών, την κατασκευή πλατειακών χώρων, την εγκατάσταση νέου συστήματος υδροδότησης, αποχετευτικού ομβρίων υδάτων καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση των δρόμων.  

Πρόσθεσε πως το  θέμα συζήτησε πρόσφατα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή σημειώνοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην προκύψουν εμπόδια κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Ο προβληματισμός μας τόνισε, εστιάζεται στις πιθανές αρχαιότητες που πιθανόν να βρεθούν στον πυρήνα της Πόλης Χρυσοχούς. Είπε ακόμη πως θα προχωρήσουν στην διαμόρφωση τέτοιων όρων, ώστε το έργο κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του να έχει αρχαιολόγο. Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως στην περιοχή σε παλαιότερες εργασίες είχαν ανακαλυφθεί τάφοι.

Όσο για το την αναπλάση της πλατείας στο Προδρόμι, στόχος είπε είναι όπως το έργο καταστεί με την αποπεράτωση του λειτουργικό.  

Δειτε Επισης

Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτήριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς
Altamira Real Estate: Η μεγαλύτερη εκστρατεία της χρονιάς είναι γεγονός
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη