Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Playtech: Άμεσος στόχος η λειτουργία υβριδικού μοντέλου εργασίας

Η Playtech είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών, πλήρως αφοσιωμένος στην ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων και μία από τις πηγές της επιτυχίας της είναι η διαφορετικότητά της, τονίζει η HR manager της εταιρείας, Μαριλένα Τριχινά.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η κ.Τριχινά τονίζει πως στην Playtech οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά και η εταιρεία φροντίζει να τους ανταμείβει σε κάθε ευκαιρία.

Όπως περαιτέρω υπογραμμίζει, άμεσος στόχος της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και λειτουργία ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας, που συνδυάζει κάποιες ημέρες παρουσίας στο γραφείο και τις υπόλοιπες απασχόληση με τηλεργασία. Σύμφωνα με την ίδια, προκύπτουν αρκετές προκλήσεις από τη εφαρμογή αυτού του μοντέλου και στόχος της είναι Playtech να παραμένει ζωντανή η εταιρική κουλτούρα, η παραγωγικότητα και η ικανοποίηση των εργαζομένων.

Η εταιρεία Playtech ήταν υποψήφια στην κατηγορία Best Workplace/ Εργοδότης Προτίμησης στα 14α IN Business Awards.

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείτε στην εταιρεία σας και που σας κάνει να είστε εργοδότης προτίμησης;

Η Playtech προσπαθεί να δημιουργήσει μια εταιρεία που προσφέρει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον με ευκαιρίες ανάπτυξης. Μία από τις πηγές της επιτυχίας μας είναι η διαφορετικότητά μας. Η Playtech είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών και είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων.

Οι αξίες μας είναι το θεμέλιο όλων όσων κάνουμε ως εταιρεία, καθοδηγούν τις αποφάσεις μας και βοηθούν στη διαμόρφωση των επιτευγμάτων μας και στην επίτευξη υψηλών ηθικών προτύπων. Η εταιρεία προσφέρει ένα μοντέρνο και διασκεδαστικό περιβάλλον και αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που σε κάνουν να νιώθεις οικογένεια. Που όλοι εργάζονται σκληρά, αλλά ξέρουν και πώς να διασκεδάζουν. Ένα μέρος που σε προκαλεί και σε κάνει να αναπτυχθείς στην καριέρα σου.

Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, η συνεχής εκπαίδευση και οι ίσες ευκαιρίες ανέλιξης.

Ποιες λύσεις εφαρμόσατε και εφαρμόζετε εν μέσω του κορωνοϊού για να διασφαλίσετε τη συνέχιση της εργασίας, αλλά και για να παρέχετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που ενισχύει το ηθικό του προσωπικού σας;

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλές προκλήσεις για τους οργανισμούς, ειδικά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Στην Playtech δεν είχαμε κάποια δυσκολία στη μετάβαση προς την εξ αποστάσεως εργασία ή τηλεργασία, διότι ως tech company είχαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και εργαλεία πριν την πανδημία.

Aναγνωρίσαμε, όμως, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ενδυναμώσουμε το πρόγραμμα υγείας και ευεξίας, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν τόσο αποδοτικοί όσο και ψυχικά υγιείς. Πολύ σημαντικό εργαλείο για εμάς ήταν και είναι η συχνή επανατροφοδότηση από τους εργαζομενους μέσω των διάφορων ερευνών που κάνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μερικές από της ενέργειες στις οποίες προβήκαμε εν μέσω του κορωνοϊού είναι η παροχή εκπαίδευσης σε όλους τους εργαζόμενους για την ασφάλεια και υγεία δουλεύοντας από το σπίτι, η αποστολή εργονομικού εξοπλισμού στο σπίτι, η οργάνωση ποικίλων σεμιναρίων τόσο για την σωματική όσο και ψυχική υγεία, η διοργάνωση ομαδικών παιχνιδιών και εκδηλώσεων διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία όταν επιτρεπόταν και η συνεχής ενημέρωση των εργαζόμενων για οτιδήποτε αφορούσε την εργασία τους ή την εταιρεία.

Πώς επενδύετε στο ανθρώπινο δυναμικό σας και ποιο είναι το πλάνο συνεχούς κατάρτισης και ανέλιξής τους εντός της εταιρείας;

Στην Playtech οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά και η εταιρεία φροντίζει να τους ανταμείβει σε κάθε ευκαιρία. Διατίθεται προϋπολογισμός εκπαίδευσης σε κάθε ομάδα, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Επιπλέον, κάνουμε check-in καριέρας μία φορά το χρόνο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να συζητήσουν με τους διευθυντές τους τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία εντός της εταιρείας είτε πρόκειται για αλλαγή επιπέδου στην ίδια ομάδα είτε για μετάβαση σε νέα ομάδα.

Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για εσωτερική μετάθεση όταν υπάρχει κάποια θέση που τους ενδιαφέρει, ακόμα κι αν η θέση είναι για θυγατρικές της Playtech σε άλλες χώρες.

Όσον αφορά τα διευθυντικά στελέχη και τους ομαδάρχες διοργανώνουμε σεμινάρια κάθε χρόνο προκειμένου να τους εξοπλίσουμε με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των μελών της ομάδας τους.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Ο άμεσος στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και λειτουργία ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας, που συνδυάζει κάποιες ημέρες παρουσίας στο γραφείο και τις υπόλοιπες απασχόληση με τηλεργασία. Προκύπτουν αρκετές προκλήσεις από τη εφαρμογή αυτού του μοντέλου και στόχος μας είναι να παραμένει ζωντανή η εταιρική κουλτούρα, η παραγωγικότητα και η ικανοποίηση των εργαζομένων.

Συνεπώς, είναι σημαντικό, η μετάβαση σε αυτό το νέο μοντέλο εργασίας να γίνει ομαλά και με επιτυχία.

Πείτε μας λόγα λόγια για την εταιρεία σας... Ποια είναι η Playtech;

Η Playtech είναι όμιλος εταιρειών που ιδρύθηκε το 1999 και εισήχθη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Εργοδοτεί πέρα των 6.000 εργαζόμενων σε 24 χώρες, εκ τον οποίων οι 160 εργάζονται στα γραφεία της Κύπρου.

Η Playtech είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού διαδικτυακών παιχνιδιών και στοιχηματικών πλατφόρμων στον κόσμο με τζίρο €1,205.4m.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol