Ετήσια αύξηση 7,7% αξίας εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάρτιο

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Μάρτιο 2022 κατά 7,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Κατά τον ίδιο, μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων, με 37,2% μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 και 6,1 αύξηση σε όγκο.

Αντίθετα, μείωση 19% καταγράφηκε σε αξία και 24,4% σε όγκο στα μη ειδικευμένα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 9,9% και ο δείκτης όγκου αύξηση 1,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους το λιανικό εμπόριο καυσίμων αυξήθηκε κατά 43,4% σε αξία και 12,1% σε όγκο. Κατά τον Μάρτιο, μεγαλύτερη αύξηση σε όγκο, ύψους  23,2% καταγράφηκε στα υφάσματα, ενδύματα, υποδήματα, με αντίστοιχη αύξηση σε αξία 26,8%, σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022.

Η μεγαλύτερη μείωση και σε αξία και σε όγκο κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2022 καταγράφηκε στα μη ειδικευμένα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, με 11% και 15,7% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Carlsberg Κύπρου: Διαγωνισμός με προορισμό την Ιαπωνία-Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε το ταξίδι
Η μπύρα που ήπιαμε στην Κύπρο τον Μάιο και η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για προστασία του περιβάλλοντος
Τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Αγ. Αθανασίου συζήτησαν ΣΥΒΙΑΑ, Υπουργείο Ενέργειας και Δήμος Αμαθούντας
Διάταγμα για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων σε καθεστώς ανάκλησης-Οι κατηγορίες αυτοκινήτων που αφορά
LUNO Coffee: Επεκτείνει τη γκάμα του με νέα premium σειρά καψουλών
Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο τον Μάιο
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΚΕΟ-Παραμένει στην προεδρία ο Ιωάννης Χαριλάου
Υπό νομοτεχνική επεξεργασία νομοθετήματα για λειτουργία γενικών καταστημάτων-Πότε θα κατατεθούν στη Βουλή