Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος βραβεύει πέντε κυπριακές επιχειρήσεις

Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας» πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, θα βραβευτούν συνολικά πέντε επιχειρήσεις που συνέβαλαν ουσιαστικά στον σκοπό και στο έργο του Γραφείου Διασύνδεσης. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Νεάπολις, Καθ. Παντελή Σκλιά, τον Γιώργο Μάγο, Λειτουργό, Διαχειριστή του Έργου, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου και τη Γεωργία Χρίστου, Επικεφαλής της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας, Συντονίστρια Erasmus, και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στο Έργο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των βραβευόμενων επιχειρήσεων και απονομή βραβείων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Διασύνδεση επιστημονικού δυναμικού με τον επιχειρηματικό κόσμο

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες το 2014 με σκοπό τη διασύνδεση των φοιτητών και των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου αλλά και της Κύπρου, γενικότερα. Μέσω της λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο πέτυχε την εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του, ενώ παράλληλα προσφέρει στους φοιτητές του και τις φοιτήτριές του την πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας, μέσω των τοποθετήσεων σε θέσεις συναφείς με το αντικείμενο σπουδών τους, σε επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Παράλληλα, οι συνεργαζόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job) το νέο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας των νέων απόφοιτων στη χώρα και λαμβάνοντας ενημέρωση και στήριξη, από καινοτόμα προγράμματα, ιδέες και projects, που προέρχονται από την ακαδημαϊκή έρευνα.

Συνολικά λειτουργούν Γραφεία Διασύνδεσης σε οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου. Κύριος στόχος είναι η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών στην προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Δειτε Επισης

Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών