Powered by

Υπ. Υγείας: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αεροδρόμια

Υποχρεωτική εξακολουθεί να είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και κλειστούς χώρους καθώς και στα αεροδρόμια.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και κλειστούς χώρους. Η υποχρέωση για χρήση μάσκας έχει ανασταλεί μόνο για τα παιδιά κάτω των 12 ετών από τις 15 Μαΐου.

Επιπλέον, το Υπουργείο τονίζει ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε αεροδρόμια και στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Οι ευρωπαϊκές συστάσεις για αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας θα αξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, προσθέτει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες όπως ακολουθούν τις οδηγίες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς η χρήση προστατευτικής μάσκας εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19, όπως λέει.

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων Hermes Airports «οι αναφορές για κατάργηση της μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις, αφορούσαν σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ωστόσο το κάθε κράτος έχει την ευχέρεια να υιοθετήσει αυτή την σύσταση ή να διατηρήσει την πολιτική χρήσης μάσκας στα αεροδρόμιά του».

Πρόσθεσε ότι «στην Κύπρο παραμένει σε ισχύ το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών που προβλέπει υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροδρόμια. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο, μέχρι τότε, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα καθ όλη την παραμονή τους στο αεροδρόμιο».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας εν πτήση ο εκπρόσωπος της  Hermes Airports σημείωσε πως «αυτή καθορίζεται από την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας ξεχωριστά».

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Νορβηγία: Εισάγει τουριστικό φόρο 3% στα καταλύματα για αντιμετώπιση του υπερτουρισμού