Powered by

Γέλεν: Δημοσιεύεται έκθεση για αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Δευτέρα ότι θα δημοσιευθεί νέα έκθεση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να λάβουν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευτεί κατά την σύνοδο των G7 στη Βόνη.

Η Γέλεν επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της World Central Kitchen μιας οργάνωσης που προσφέρει τροφή σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία και δήλωσε πως η αυξανόμενη επισιτιστική κρίση προκαλείται από τον τερματισμό των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Σαφώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει επιδεινώσει σε ολόκληρο τον κόσμο το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας», είπε η Γέλεν για να τονίσει πως ο πόλεμος έχει αντίκτυπο πέρα ​​από την Ουκρανία και είναι κάτι για το οποίο η ίδια ανησυχεί πολύ.

Η έκθεση αναμένεται να τονίσει ότι ιδρύματα όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης «ενισχύονται για να παράσχουν αυξημένη υποστήριξη» για να βοηθήσουν τις χώρες να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων, να ενισχύσουν τις προμήθειες και να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και υψηλότερες τιμές.

Η ΥΠΟΙΚ των ΥΠΑ κάλεσε τους επικεφαλής των ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας να καταλήξουν σε απτά σχέδια για την ενίσχυση της στήριξης.

Ζήτησε επίσης την ψήφιση από τη Γερουσία των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου συμπληρωματικών δαπανών 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την Ουκρανία και 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία έχει πλέον ξεπεράσει τα 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 3 δισεκατομμύρια που υποσχέθηκαν σε τραπεζική χρηματοδότηση και κεφάλαια από χώρες δωρητές, δήλωσε η Γκαλίνα Βινσελέτ, διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ΕΕ και τις περιοχές της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders