Powered by

Τζόνσον: Ζητά μείωση του δημόσιου τομέα κατά 91.000 εργαζόμενους

Ο βρετανός συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε τους υπουργούς του να μειώσουν κατά 91.000 τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, για να μπορέσουν να γίνουν φοροαπαλλαγές ύψους δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail χθες Πέμπτη.

Ο κ. Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου αφιερωμένης στο «κόστος ζωής» στο Μίντλαντς την Τετάρτη, απαίτησε να διπλασιαστούν οι προσπάθειες ώστε, όπως το έθεσε, να αμβλυνθεί η πίεση στις οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Έδωσε προθεσμία ενός μήνα στους υπουργούς του για να καταρτίσουν σχέδια για να μειωθεί το μέγεθος του εργατικού δυναμικού του δημοσίου κατά σχεδόν το ένα πέμπτο, κάτι που θα εξοικονομούσε 3,5 δισεκ. λίρες σε ετήσια βάση τον χρόνο, διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ της Ντέιλι Μέιλ.

Εξήγησε πως «κάθε λίρα που παίρνει η κυβέρνηση από τον φορολογούμενο είναι χρήμα που θα μπορούσε να ξοδέψει για τις δικές του προτεραιότητες, για τη δική του ζωή», κατά το δημοσίευμα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θέλει περισσότεροι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας, πάντα σύμφωνα με τη Μέιλ. «Θα υπάρξουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, πιο ενεργητικοί, έχουν περισσότερες ιδέες όταν έχουν γύρω τους άλλους ανθρώπους», επιχειρηματολόγησε.

Ο Ντέιβ Πένμαν, γενικός γραμματέας του FDA, συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, τόνισε μέσω Twitter πως «αν δεν έχουν σοβαρό σχέδιο, πρόκειται είτε απλά για προσπάθεια να εξασφαλίσουν προβολή από τα ΜΜΕ, ή για ριψοκίνδυνη πολιτική περικοπών και καμένης γης στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς καμία σκέψη ή έγνοια για τις συνέπειες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders