Powered by

Στο 55% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Μάιο στην Πάφο

Στο 55% κυμαίνονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην επαρχία Πάφου τον Μαΐο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Μαΐος υπό κανονικές συνθήκες θα κατέγραφε στην επαρχία Πάφου την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση από την ρωσική αγορά, ωστόσο είπε ότι λόγω του πολέμου, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πρόσθεσε πως η κινητικότητα από τις άλλες αγορές δεν κάλυψε το κενό, τουλάχιστον για τον Μαΐο και καταγράφηκαν μειωμένες πληρότητες.

Επιπρόσθετα παρατήρησε ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στην αγορά, αστάθμιτοι παράγοντες, αρνητικές εξελίξεις από την κρίση στην Ουκρανία, ενώ είπε ότι ο πληθωρισμός δεν βοηθάει τη βιομηχανία λόγω και της αύξησης των λειτουργικών εξόδων, του κόστους των εισιτηρίων και του αυξημένου κόστους στην ενέργεια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τις κύριες αγορές, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, αλλά και από νέες αγορές, εκφράζοντας την ελπίδα να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία φέτος σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα από το 2020 και το 2021.

Ερωτηθείς για τον επόμενο μήνα σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον, εκτιμώντας πως ο Ιούνιος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της Πάφου σημείωσε πως αυτά επικεντρώνονται στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην αύξηση του λειτουργικού κόστους. Επειδή, συνέχισε, η ξενοδοχειακή βιομηχανία πέρασε δύο δύσκολα έτη, σίγουρα φέτος η κερδοφορία έχει πληγεί.

Σε σχέση με την ποιότητα του τουρίστα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτή κατά μέσο όρο είναι ικανοποιητική, προσθέτοντας πως αυτό διαφαίνεται στο ότι ο επισκέπτης της Πάφου επιλέγει να μείνει περισσότερες μέρες και να ξοδέψει λίγο περισσότερο στις διακοπές του. Εκτίμησε ωστόσο πως οι πληρότητες θα πρέπει να ανεβούν.

Ερωτηθείς για την ψυχολογία του τουρίστα λόγω και της εποχής της πανδημίας που διανύουμε ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι καλύτερη  από πέρσι και ότι ο κόσμος σε ένα μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει το θέμα της πανδημίας και δεν είναι πλέον κάτι που τον απασχολεί τόσο στις διακοπές του. Είναι προσεκτικός ο επισκέπτης, αλλά τον ενδιαφέρουν και οι διακοπές του, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

Δειτε Επισης

Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της