ΤΙΤΑΝ: Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών ανά το παγκύπριο

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές σημείωσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ (Titan Cement International SA), όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2022.

Από αυτά προκύπτουν τα εξής:

  • Δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς με τον κύκλο εργασιών του Ομίλου να αυξάνεται κατά 22,6% και να διαμορφώνεται σε €454,6εκ., χάρη αφενός στα υψηλότερα επίπεδα τιμών σε όλα τα προϊόντα σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης και αφετέρου στη σταθερή ζήτηση
  • Μείωση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά €9,7εκ. σε €46,4εκ., καθώς οι αυξήσεις τιμών αντισταθμίζουν σταδιακά τα υψηλά κόστη
  • Επιτυχής μείωση των καθαρών ειδικών εκπομπών CO2 κατά 6,6% το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι
  • Διατηρούνται οι εκτιμήσεις για ισχυρή ζήτηση το 2022 στηρίζοντας τις αυξήσεις τιμών

Η χρονιά ξεκίνησε θετικά για τον ‘Όμιλο με σταθερή ζήτηση σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και σημαντική αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο είναι αυτό με τις χαμηλότερες πωλήσεις λόγω εποχικότητας και δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικό για το υπόλοιπο του έτους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ διαμορφώθηκε σε €454,6εκ., σημειώνοντας αύξηση 22,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 17,3% σε €46,4εκ., καθώς οι αυξήσεις τιμών που εφαρμόστηκαν στα προϊόντα μας τους πρώτους μήνες του χρόνου αντισταθμίζουν σταδιακά την άνοδο των τιμών της ενέργειας και άλλων στοιχείων του κόστους.

Στις περισσότερες αγορές έχουμε ήδη ανακοινώσει περαιτέρω αυξήσεις τιμών, οι οποίες εφαρμόζονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν σε €1,3 εκ. (έναντι €15,3 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2021), λόγω των χαμηλότερων επιπέδων του EBITDA και της αρνητικής επίπτωσης των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, κυρίως λόγω της υποτίμησης της αιγυπτιακής λίρας.

Όσον αφορά στις ελεύθερες ταμειακές ροές υπήρξαν λόγω εποχικότητας εκροές ύψους €34,5εκ. εξαιτίας του χαμηλότερου EBITDA, των υψηλότερων επενδυτικών δαπανών ύψους €38,9εκ. και των αυξημένων αναγκών για κεφάλαια κίνησης ύψους €50,6εκ.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στα τέλη Μαρτίου 2022 ανήλθε σε €756,8εκ., επίπεδα αντίστοιχα με αυτά του Μαρτίου 2021.

Επιδόσεις ΕSG

Ο Όμιλος επιτάχυνε τις προσπάθειές του για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι καθαρές ειδικές εκπομπές CO2 ήταν κατά 6,6% χαμηλότερες έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Δειτε Επισης

Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Από τη Λεμεσό στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας
Από τη γη της Αλάμπρας στο τραπέζι του κόσμου
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Εξωτερικών και Ίδρυμα «Ελπίδα»-Τι προβλέπει
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη