Powered by

Παγκόσμια Τράπεζα: $200 εκατ. κάθε μήνα στην Ουκρανία για μισθούς δημοσίων

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα καταβάλλει κάθε μήνα στην Ουκρανία κατά μέσο όρο το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, ενώ συνολικά αναμένεται να δοθεί το ποσό των 1,5 δισεκ. δολαρίων.

Στα σχέδια αυτά της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Ρομάν Γιερμόλιτσεφ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο αναζητά διαρκώς εναλλακτικούς πόρους για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κράτους συμπεριλαμβανομένων και των αναγκών της παιδείας. « Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη αυτή τη στιγμή μαζί με άλλους θεσμούς εξουσίας ετοιμάζουμε το κοινό πρόγραμμα με την Παγκόσμια Τράπεζα» συνολικής βοήθειας 1,5 δισεκ. δολαρίων.

Επίσης το υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Ουκρανίας και η οργάνωση Save the Children επεξεργάζονται έναν οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση των υποδομών παιδείας στην Ουκρανία.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ / Ukrinform

Δειτε Επισης

Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες