powered by

Αυξήθηκαν το 2021 η παραγωγή και οι τιμές στις κατασκευές

Αυξήθηκαν το 2021 τόσο η παραγωγή όσο και οι τιμές στον τομέα των κατασκευών, σε σύγκριση με το 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε στις 209,58 μονάδες (με βάση 2015=100,0), σημειώνοντας μείωση 5,5% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2020.

Κατά τύπο έργου, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 5,1% στα κτίρια και 7,9% στα έργα πολιτικού μηχανικού κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021, ο ολικός δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 3,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αύξηση 2,5% κατέγραψε ο δείκτης για τα κτίρια και 9,7% ο δείκτης για τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Δείκτης Τιμών Παραγωγού

Εξάλλου, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στις Κατασκευές για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε στις 121,29 μονάδες (με βάση 2015=100,00), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,9% έναντι του τρίτου τριμήνου του 2021.  

Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 9,3%.

Κατά τύπο έργου, σημειώθηκε άνοδος κατά 9,4% στα κτίρια και κατά 8,9% στα έργα πολιτικού μηχανικού κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021, ο ολικός δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 5,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αύξηση 6,4% κατέγραψε ο δείκτης για τα κτίρια και 1,2% για  τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε ο νέος γραφειακός χώρος της M.Residence «The House of M» (pics)
Εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα τώρα σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Η εισροή θεσμικών επενδυτών στην αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να αλλάζει το τοπίο
ΘΑλΕΙΑ 2021-2027: Σε εξέλιξη έργα πέραν των 64 εκατ. και συνολικές επενδύσεις ύψους 220 εκατ. στην Λάρνακα
Διευκρινίσεις από την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για την εκμίσθωση κρατικής γης
Σε εξέλιξη η κατασκευή τριώροφου χώρου στάθμευσης στο Παραλίμνι-Το κόστος και πότε θα ολοκληρωθεί
Τρεις μοναδικές ευκαιρίες για οικιστικά ακίνητα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα από την AstroBank
Γ. Μισιρλής: Η απουσία ενιαίου πλαισίου αντισταθμιστικών μέτρων για αναπτύξεις δημιουργεί στρεβλώσεις και προβλήματα
Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Απρίλιο-Άγγιξαν τα €18,4 εκατ.