Powered by

Amathus: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% από την οικογένεια Λανίτη

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ομάδας των κ.κ. Πλάτωνα, Αντιγόνης, Τζοάννας και Τερέζας Λανίτη, της ομάδας των κ.κ. Κώστα, Ευαγόρα και Ιάσωνα Λανίτη, του κ. Μάριου Λανίτη, της κας. Ισαβέλλας Ηλιάδη και των εταιρειών Lanitis E.C. Holdings Limited και Unity Managers (Cyprus) Limited(οι προτείνοτες) ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου 2022 αναφορικά με την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου του αιτήματος των προτεινόντων για εξάσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Amathus Public Limited (“Amathus”), οι προτείνοντες ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out).

Η αντιπαροχή που προσφέρθηκε κατά την άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) για την απόκτηση των τίτλων της Amathus που δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των προτεινόντων είναι η ίδια με αυτή που είχε προσφερθεί κατά τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι €0,20 ανά μετοχή της Amathus πληρωτέα σε μετρητά.

Το συνολικό αντάλλαγμα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της Amathus στις 31 Μαρτίου 2022 μαζί με συνοδευτική ενημερωτική επιστολή που τους έχει αποσταλεί. H καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος πραγματοποιήθηκε είτε με αποστολή επιταγής, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση των δικαιούχων την οποία έχουν καταχωρημένη στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (“ΧΑΚ”), είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό των Χειριστών ως οι οδηγίες των δικαιούχων, είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχθηκε από το ΧΑΚ για τον σκοπό αυτό, για όσες αξίες ήταν ενεχυριασμένες και βεβαρημένες.

Το ΧΑΚ έχει ενημερωθεί για την καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος στους δικαιούχους μετόχους της Amathus και έχει προβεί στη μεταβίβαση των υπόλοιπων 9.718.269 μετοχών, ήτοι 7,793% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Amathus επ΄ ονόματι των προτεινόντων, δυνάμει του άρθρου 36 του Περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου, Ν.41(I)/2007 ως τροποποιήθηκε (ο “Νόμος”) και των διατάξεων της Κανονιστικής Απόφασης του ΧΑΚ ΚΔΠ 96/2008 ως τροποποιήθηκε (η “Κανονιστική Απόφαση”) που διέπει μεταξύ άλλων τη διαδικασία του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out). Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια του άρθρου 36(6) του Νόμου και των διατάξεων της Κανονιστικής Απόφασης.

Η CISCO έχει ενεργήσει ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των προτεινόντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης. Επίσης, η CISCO έχει ενεργήσει ως Χειριστής Ανάδοχος στα πλαίσια της Κανονιστικής Απόφασης.

Δειτε Επισης

Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Μεγάλη αεροπορική συμμαχία στις ΗΠΑ-Τι φέρνει η συμφωνία JetBlue και United Airlines
Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας βασικός εταίρος έργου για ενίσχυση τουριστικών ΜμΕ-Συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση στη Βενετία
Η Wizz Air ενισχύει το σχέδιο customer compass με νέο ορόσημο στον στόλο της
Άνοιξε τις πύλες του για τη νέα σεζόν το Serena Beach Restaurant (pics)
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας εγκαινιάζει την πρωτοβουλία«Meeting the Blue at Ayia Napa Marina for a good cause!»
Επανάσταση στην εμπειρία καφέ στην Κύπρο-Η ASBIS παρουσιάζει το αυτοματοποιημένο 24/7 Robo Café
Η Emirates ενισχύει την παρουσία της στο Roland-Garros 2025 για 13η συνεχόμενη χρονιά
Olea Events Venue: Ο νέος χώρος για φιλοξενία γάμων, βαφτίσεων, εταιρικών και άλλων εκδηλώσεων στον Πρωταρά
Property Gallery: Επαναλειτουργεί το ιστορικό Pendeli Resort στις Πλάτρες