Powered by

Άλμα 81% στις πωλήσεις και ισχυρά κέρδη για την Tesla

Για ένα ακόμη τρίμηνο η Tesla έδειξε ότι είναι ικανή για "καλές επιδόσεις", ανακοινώνοντας αποτελέσματα που συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που οδήγησε τον τίτλο της στις μετασυνεδριακές συναλλαγές 4% υψηλότερα.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών οχημάτων του Έλον Μασκ εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κέρδη 3,2 δισ. δολαρίων ή 2,86 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 438 εκατ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν στα 3,22 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,26 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Εντυπωσιακή άνοδο εμφάνισαν επίσης οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 18,6 δισ. δολάρια με "άλμα" 81%, έναντι 10,39 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 17,85 δισ. δολαρίων.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Tesla ανακοίνωσε παραδόσεις οχημάτων της τάξης των 310.048 για το πρώτο τρίμηνο. Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτελούσαν το 95%, ή 295.324, των παραδόσεων την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Η ανακοίνωση των κερδών της Τετάρτης έρχεται εν μέσω της είδησης για την προσφορά εχθρικής εξαγοράς του CEO Έλον Μασκ για το Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία βασίζεται για την προώθηση της Tesla και της δικής του δημόσιας εικόνας εδώ και χρόνια.

Ο Μασκ δεν ηγείται πλέον ούτε μιλάει σε κάθε συνάντηση για την ανακοίνωση κερδών της Tesla. Αλλά πριν από την ενημέρωση της Τετάρτης, είπε ότι σκοπεύει να είναι στην συνάντηση.

Η Tesla άνοιξε πρόσφατα δύο νέα εργοστάσια έξω από το Βερολίνο και το Όστιν του Τέξας και ο Διευθύνων Σύμβουλος εμφανίστηκε στα εγκαίνια και των δύο.

Οι επενδύσεις σε αυτές τις τεράστιες νέες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Tesla να τοπικοποιήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ταχύτητα διανομής οχημάτων από τα εργοστάσια σε πελάτες σε μεγάλες αγορές.

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο