powered by

Επίσκεψη στα υψηλά κτήρια Del Mar και Blu Marine στη Λεμεσό

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του «Ζωντανού Εργαστηρίου», ομάδα φοιτητών των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, επισκέφτηκε τα υψηλά κτήρια Limassol Del Mar και Limassol Blu Marine.

Οι φοιτητές συνοδεύονταν από τους Καθηγητές Σόλωνα Ξενόπουλο, Γιάννη Μπέλλο και Παναγιώτη Στυλιανίδη. Η κατασκευή του κτηρίου Limassol Del Mar – κοινοπραξία δύο κορυφαίων εταιριών ανάπτυξης ακινήτων Leptos Group και D. Zavos Group – έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον υπεύθυνο του συγκροτήματος κ. Πάνο Παπαδόπουλο σε διάφορους χώρους των δύο πύργων του κτηρίου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη βοήθησε τους φοιτητές να εκτιμήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργικότητας που έχει μία τόσο μεγάλης κλίμακας κτηριακή κατασκευή.

Το συγκρότημα πύργων Blu Marine, αφετέρου, – αποκλειστικό έργο της γνωστής εταιρίας ανάπτυξης Leptos Group – βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της κατασκευής του.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, φοιτητές και ακαδημαϊκοί, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας εργοταξίου, είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τις ιδιαιτερότητες στην κατασκευή πύργων οπλισμένου σκυροδέματος. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης, ο υπεύθυνος μηχανικός του εργοταξίου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης και οι μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, ανάλυσαν στους φοιτητές τις σημαντικά αυξημένες κατασκευαστικές απαιτήσεις τέτοιων υψηλών κτηρίων.

 

 

 

Δειτε Επισης

Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Δυναμική παρουσία της Shell Κύπρου στο «Meet the Legends»
3o Cyprus International Technology Relocation Summit: Η Κύπρος ως διεθνής τεχνολογικός κόμβος