Powered by

Ευρωζώνη: Αναθεώρηση του πληθωρισμού στο 7,4%

Ελαφρώς χαμηλότερος ήταν τον Μάρτιο -από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί- ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, όπως δείχνουν τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Πέμπτη, αλλά παραμένει σε επίπεδο πρωτοφανές στην ιστορία της ευρωζώνης λόγω της έκρηξης των τιμών της ενέργειας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υπολογιζόμενος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕνΔΤΚ) βρέθηκε στο 7,4% σε ετήσια βάση, έναντι +7,5% στην πρώτη εκτίμηση, μετά από +5,9% τον Φεβρουάριο.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,4%, έναντι +2,5% που είχε αρχικά εκτιμηθεί στις αρχές του μήνα.

Η Eurostat διευκρινίζει ότι η τάση των τιμών της ενέργειας συνέβαλε στη συνολική αύξηση του δείκτη κατά 4,36 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα ενός έτους, στις τιμές των υπηρεσιών κατά 1,12 μονάδες και στις τιμές των τροφίμων, ποτών, αλκοόλ και καπνού έως και 1,07 μονάδες.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – εναρμονισμένος ώστε α μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης – ανήλθε στο 8,0% τον Μάρτιο, από 6,3% τον Φεβρουάριο.

Στην Κύπρο, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 6,2%.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ