Powered by

Σε υψηλά ενός μήνα ο χρυσός

​​​​​​​Στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Μαρτίου κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς η διατηρούμενη αβεβαιότητα από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο επιβαρύνει την επενδυτική διάθεση και στρέφει τις τοποθετήσεις προς στο ασφαλές καταφύγιο των αγορών.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,8% στα 1.989,65 δολάρια η ουγγιά καταγράφοντας υψηλό από τις 11 Μαρτίου, ενώ τα futures του χρυσού κινούνται στα 1.993,4 δολάρια με άνοδο 0,9%.

Όπως αναφέρει ο Ilya Spivak, υπεύθυνος στρατηγικής ισοτιμιών στην DailyFX, φαίνεται να υπάρχει μια αποστροφή κινδύνου στην αγορά, επισημαίνοντας πάντως ότι ο χαμηλός όγκος συναλλαγών (λόγω Δευτέρας του Πάσχα των καθολικών) ενδέχεται να μη δίνει καθαρή εικόνα.

Σε τεχνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον ίδιο ο χρυσός αναμένεται να δοκιμάσει ξανά την κοντινή αντίσταση των 2.000 δολαρίων, ωστόσο ο αριθμός που πρέπει να παρακολουθήσουμε μακροπρόθεσμα είναι τα 2.100 δολ.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής του Reuters Wang Tao σημειώνει ότι αφότου η τιμή spot πέρασε την αντίσταση των 1.984 δολ. πλέον είναι πιθανό να κινηθεί στο εύρος των 1,998 με 2.012 δολαρίων.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot στο ασήμι σημειώνει άνοδο 0,4% και διαμορφώνεται στα 25,79 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα ενισχύεται κατά 1,1% στα 1.000,82 δολάρια, όπως και το παλλάδιο που βρίσκεται στα 2.406,93 δολάρια με +1,6%.

 

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο