Powered by

ΕΒΕΛ: Χαιρετίζει τα κίνητρα για την εντός των τειχών Λευκωσία

Το ΕΒΕ Λευκωσίας με σημερινή του ανακοίνωση χαιρέτισε τα νέα κίνητρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για στήριξη της εντός των τειχών Λευκωσίας και ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση, τη Μεγάλη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίοι με την παρουσία τους στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του Σχεδίου Δράσης για την ανάπλαση της εντός των τειχών Λευκωσίας, επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την βέλτιστη προβολή της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με τους διαχρονικούς στόχους του ΕΒΕΛ για προσέλκυση μόνιμων κατοίκων και επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πολεοδομικά κίνητρα για την αρχιτεκτονική κληρονομιά και τις διατηρητέες οικοδομές, εισαγωγή ειδικών πολεοδομικών ρυθμίσεων, καθώς και σχέδια χορηγιών για την εντός των τειχών περιοχή της Λευκωσίας.

«Είναι βέβαιο ότι τα πιο πάνω κίνητρα θα δώσουν νέα πνοή στην εντός των τειχών Λευκωσία, ενισχύοντας την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης μας», σημείωσε το επιμελητήριο και πρόσθεσε: «Για το ΕΒΕΛ, η παλιά Λευκωσία είναι η καρδιά της πρωτεύουσας και θα πρέπει όλοι να ενεργούμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου της πόλης μας.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»