Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τιμητικό βραβείο στον Γιώτη Δημητρίου

Στον Γιώτη Δημητρίου, CEO της ONE LIGHT απονεμήθηκε το τιμητικό βράβειο BMW Excellence Award Κύπριος επαγγελματίας/επιχειρηματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό, κατά τα 14α IN Business Awards, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου. 

  • Γιώτης Δημητρίου, CEO ONE LIGHT

Ο Γιώτης Δημητρίου γεννήθηκε το 1965 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και του University of West London Ηνωμένου Βασιλείου, με πτυχίο στον κλάδο των οικονομικών.

Μετά την αποφοίτησή του το 1989 ανέλαβε τη διοίκηση της DIMCO, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του το 1966. Με όραμα να την καταστήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού στην Κύπρο, προχώρησε το 1992 με τη δημιουργία ιδιόκτητου κτιρίου για το κεντρικό κατάστημα και τα γραφεία διοίκησης στη Λεωφόρο Κέννεντυ στη Λευκωσία. Ακολούθησε το άνοιγμα καταστημάτων σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα, γεγονός που ενίσχυσε την παρουσία της DIMCO ανά το παγκύπριο.

Το 2000 μετέτρεψε την εταιρεία σε δημόσια με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2015, ενώ το 2012 δημιούργησε την ONE LIGHT με σκοπό την εξαγωγή φωτιστικών παγκόσμια σε επίπεδο B2B. Η προώθηση του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού της εταιρείας επετεύχθη μέσω της παρουσίας με δικά της περίπτερα σε διεθνείς εκθέσεις σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη και Χονγκ Κονγκ.

Το 2018, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής και ζήτησης, τόλμησε ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα, δημιουργώντας εργοστάσιο στο Guzhen της Κίνας, με σκοπό τον σχεδιασμό και την παραγωγή φωτιστικών και την εξαγωγή τους στην Κύπρο για επανεξαγωγή σε 70 και πλέον χώρες.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρεί εντός του 2022 στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητη έκταση στη βιομηχανική ζώνη Ιδαλίου. Το συγκρότημα θα ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες αυτοματισμού, εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες λήψης παραγγελιών, ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης αποθεμάτων.

Τα βραβεία παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Xρυσός χορηγός η RCB.
  • Aργυροί χορηγοί καταστήματα Σκλαβενίτης, EcommBx και το ουίσκι Glenfiddich.
  • Xορηγός Επικοινωνίας ΑΛΦΑ Κύπρου.

 

Δειτε Επισης

Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio
Το νέο ΤΖΟΚΕΡ αναβαθμίζει τα κέρδη από την επόμενη κλήρωση
Πώς πρέπει να είναι τα δικαστήρια του 21ου αιώνα στην Κύπρο
Έρχονται τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
Αιμοδοσία από τη CiC Automasters και το Jeep Club Cy
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO
Ask Wire: Τράπεζες και ασφαλιστικές μπορούν να μετατρέψουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους σε πηγή εισοδήματος
Εργασία εν εξελίξει: Το περιβάλλον που θα αναζητήσουν οι εργαζόμενοι το 2024
Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»