Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στον Κωστάκη Λοΐζου

Στον Κωστάκη Λοΐζου, εκτελεστικό πρόεδρο του Ομίλου Louis και πρόεδρο της Louis Plc, απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award, κατά τα 14α IN Business Awards, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου.  

  • Κωστάκης Λοΐζου, εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis Plc

Ο Κωστάκης Λοΐζου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα το 1962 και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο και τη Γενεύη.

Σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου Louis, όταν ο πατέρας του, Λούης Λοΐζου, έφυγε από τη ζωή. Το 1976 ίδρυσε την εταιρεία ξενοδοχείων Sunotels, που μετεξελίχθηκε αργότερα στη Louis Hotels.

Το 1992 ξεκίνησε η μεγάλη ανάπτυξη της Louis Hotels στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε και στην κυπριακή αγορά. Πρωτοπόρησε στον τομέα της κρουαζιέρας με τη δημιουργία της Louis Cruise Lines το 1986 και της Celestyal Cruises το 2014.

Το 2008 ίδρυσε τη LGS Handling για προσφορά υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ο Κωστάκης Λοΐζου έχει τιμηθεί από την Κύπρο, την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού για τη συνεισφορά του στην πολιτεία, την κοινωνία και την οικονομία. Μεταξύ άλλων, έχει αποσπάσει ανώτατες διακρίσεις από τις Κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, καθώς επίσης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Από το 1989 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο.

Σήμερα είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis plc.

Ο Κωστάκης Λοΐζου είναι νυμφευμένος με τη Γιάννα Λοΐζου. Έχει δύο παιδιά, τον Λούη και τη Μαρίσσα, που εργάζονται στον οικογενειακό όμιλο, και πέντε εγγόνια. 

Το τιμητικό βράβειο Lifetime Achievement Award απένειμε στον Κωστάκη Λοΐζου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον κ. Λοΐζου ως άξιο εκπρόσωπο του επιχειρείν, που με ήθος προσφέρει πάντα και στον τουριστικό τομέα και στα κοινά του τόπου μας. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες των IN Business Awards. 

Τα βραβεία παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Xρυσός χορηγός η RCB.
  • Aργυροί χορηγοί καταστήματα Σκλαβενίτης, EcommBx και το ουίσκι Glenfiddich.
  • Xορηγός Επικοινωνίας ΑΛΦΑ Κύπρου.

Δειτε Επισης

Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio
Το νέο ΤΖΟΚΕΡ αναβαθμίζει τα κέρδη από την επόμενη κλήρωση
Πώς πρέπει να είναι τα δικαστήρια του 21ου αιώνα στην Κύπρο
Έρχονται τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
Αιμοδοσία από τη CiC Automasters και το Jeep Club Cy
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO
Ask Wire: Τράπεζες και ασφαλιστικές μπορούν να μετατρέψουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους σε πηγή εισοδήματος
Εργασία εν εξελίξει: Το περιβάλλον που θα αναζητήσουν οι εργαζόμενοι το 2024
Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»