Powered by

Ξανά άνω των 40.000 δολ. το Bitcoin

Το Bitcoin ανακάμπτει άνω των 40.000 δολ. την Τρίτη, ανακτώντας ορισμένο έδαφος μετά την πτώση του για επτά από τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση και γνωστότερο κρυπτονόμισμα κέρδιζε 0,8%, στα 40.160 δολ. στις 12.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, κερδίζοντας έδαφος ενώ αρχικά υποχωρούσε. Το Ether επίσης ενισχυόταν την ίδια ώρα, λίγο πάνω από τα 3.000 δολ. Ορισμένα μικρότερα κρυπτονομίσματα καταγράφουν υψηλότερα κέρδη, με το Avalance να ενισχύεται κατά 3,8% και το Polkadot να κερδίζει 2,3%.

Το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά των κρύπτο δέχονται πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η εκπεφρασμένη βούληση της Federal Reserve για σημαντική αύξηση επιτοκίων (η οποία ήδη ξεκίνησε) προκειμένου να χτυπηθεί ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, αλλά και η γεωπολιτική αναταραχή, πλήττουν τη διάθεση για επενδυτικά ρίσκα. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο σε ετήσια βάση αναμένεται να διαμορφωθεί περί το 8,4% στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1982. 

Η συσχέτιση των κρυπτονομισμάτων με τις αμερικανικές μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχει αυξηθεί τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν τα ψηφιακά assets ως ευάλωτα στο πλαίσιο μιας αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Halley, ανώτερο αναλυτή στην Oanda, τα τεχνικά "όρια" για το Bitcoin διαμορφώνονται σήμερα σε 36.500 δολ. καθοδικά και 47.500 δολ. ανοδικά. Ένα "break" πάνω ή κάτω από αυτά θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο ή πτώση έως και 18.000 δολαρίων, ανέφερε  ο Halley.

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο