ΣΤΕΚ: Ανοιχτή πληγή ο παραλιακός πεζόδρομος στον Άγιο Τύχωνα

Ο ΣΤΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως οι εκτεταμένες φθορές που έχουν προκληθεί στο δυτικό παραλιακό πεζόδρομο της Λεμεσού στην Κοινότητα του Αγίου Τύχωνα, όχι μόνο δεν διορθώθηκανu άλλα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Πρόκειται για ζημιές που έγιναν πριν από περίπου δυο χρόνια από θεομηνία που έπληξε την περιοχή και κατέστρεψε ολοσχερώς τμήματα του πεζόδρομου, έχοντας καταστήσει πρακτικά αδύνατη την χρήση του. Έκτοτε, όσο και αν προσπάθησε η τοπική κοινότητα μέσα από επαφές αλλά και επιστολές της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υφυπουργό Τουρισμού καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για επιδιόρθωση του εν λόγω τμήματος.

Το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα φτάνει τα 5 χλμ. και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος στην Κύπρο, με καθημερινή χρήση από 2,000 και πλέον άτομα.

Το πρόβλημα ολοένα και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου αφού το σημείο είναι πλέον αδιάβατο με αποτέλεσμα τόσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής όσο και οι τουρίστες, να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής με αρνητικό αντίκτυπο στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα παράπονα των πελατών τους συνεχώς πληθαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Άμεσο αίτημα του Συνδέσμου είναι η λήψη δραστικών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του πεζόδρομου.

Αν οι αρμόδιοι  στοχεύουν η Κύπρος να θεωρείται ποιοτικός τουριστικός προορισμός, δεν θα επέτρεπαν καν τη δημιουργία τέτοιων ασχημιών και θα κινητοποιούνταν άμεσα. Αν δεν σέβονται τις προσπάθειες και τις επενδύσεις εκατομμυρίων που έκαναν οι επιχειρήσεις στην περιοχή, αν δεν τους ενδιαφέρει η  άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες , ας σεβαστούν τουλάχιστον τους πολίτες που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Είναι τραγικό σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για τον κυπριακό τουρισμό να αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται!

Δειτε Επισης

Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Πέρασε το κυβερνητικό πακέτο για τις εκποιήσεις-Σε νέα βάση το νομοθετικό πλαίσιο
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%