Powered by

Αυξήθηκε η συνολική απασχόληση και οι πραγματικές ώρες εργασίας

Αύξηση 1,6% σημείωσε το 4ο τρίμηνο του 2021 η συνολική απασχόληση, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ οι πραγματικές ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,9%, σε ετήσια βάση.

Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν κατά το 4ο τρίμηνο του 2021 υπολογίζεται στα 451.767 άτομα, εκ των οποίων 402.117 είναι υπάλληλοι και 49.650 αυτοαπασχολούμενοι.

Σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2020, οι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 1,5% και οι αυτοαπασχολούμενοι κατά 2,1%.

Για ολόκληρο το 2021, ο μέσος όρος των εργαζομένων ανήλθε στα 448.103 άτομα, σε σύγκριση με 442.812 το 2020.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες ποσοστιαίες αυξήσεις το δ΄ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2020, παρατηρήθηκαν στους τομείς Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής  Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), της Εκπαίδευσης (NACE P), των Κατασκευών (NACE F) και των Υπηρεσιών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (NACE J).

Εξάλλου, οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 4ο τρίμηνο του 2021 υπολογίζονται στις 201.447 χιλιάδες, με ποσοστό αύξησης 4,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R), των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), των Μεταφορών και Αποθήκευσης (NACE H), του Χονδρικού και Λιανικού εμπορίου· Eπισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (NACE G), των Υπηρεσιών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (NACE J) και των Κατασκευών (NACE F).

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη για την αξιολόγηση Fitch-«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα…»
Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών για αξιολόγηση Fitch-Αναγνώριση της σταθερής δημοσιονομικής πορείας
Γ. Δανός: Ο CSEO εργάζεται συστηματικά για πλήρη ένταξη της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Α- με σταθερή προοπτική ο Fitch… Οι κύριοι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε
Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-Βελτιωτικά έργα για την ομαλή λειτουργία και τη διευκόλυνση σκαφών
Φάνος Λεβέντης: Διαφωνούν και οι εργαζόμενοι με τη νομοθετική ρύθμιση των tips-Δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα
Φρέναραν οι εγγραφές σαλούν-Οι μάρκες που πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτων
Ημερήσια πτώση την Παρασκευή αλλά εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
Νέα διαδρομή εξπρές από Ταμασσό προς Πανεπιστήμιο Κύπρου-Πότε ξεκινά
Αισιόδοξος για το μέλλον των ορεινών κοινοτήτων ο Ιωάννου-Ώθηση σε νεαρές οικογένειες να εγκατασταθούν