Powered by

Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές και το ευρώ

Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές κατά την έναρξη της χρηματιστηριακής ημέρας την Παρασκευή και παράλληλα οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά την είδηση ότι πυρηνικό εργοστάσιο πυρπολείται κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ στην Ουκρανία.

Μετά την είδηση ότι κτυπήθηκε μονάδα στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, η Wall Street έκλεισε με ζημιές ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλη την Ασία ήταν στο κόκκινο, με την Ιαπωνία να καταγράφει πτώση 2,3%, τη Νότια Κορέα να υποχώρησε κατά 1,4% και την Αυστραλία να έχει απώλειες 1,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την Παρασκευή με την αγορά να επικεντρώνεται στο κατά πόσο οι παραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, θα αυξηθούν την παραγωγή σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Το ευρώ έπεσε περαιτέρω και ήταν έτοιμο για τη χειρότερη εβδομάδα του έναντι του δολαρίου σε εννέα μήνες, καθώς υποχώρησε κατά 0,44% στα 1,1022 δολάρια.

Δειτε Επισης

Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026