Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Imperio House: Το πρώτο Green στολίδι της Λεμεσού (photos)

Πιστή στην πράσινη φιλοσοφία, την οποία έχει εδώ και χρόνια ενσωματώσει στα έργα της, η Imperio με υπερηφάνεια παρουσιάζει το Imperio House, το πρώτο Net Zero κτήριο γραφειακών χώρων στη Λεμεσό.

 

Το Imperio House, στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία της Imperio, αποτελεί μια καινοτόμο ανάπτυξη, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας αποτελεί το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι καταναλώνει, καλύπτοντας τις ενεργειακές της ανάγκες εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

 

Ο φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός του Imperio House περιλαμβάνει την ύπαρξη φωτοβολταϊκών πάνελ στο κέλυφος του κτηρίου, χαρακτηριστικό που συμβάλλει στο πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης και γενικών εξόδων, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Την ίδια ώρα, η σχεδιαστική φιλοσοφία του κτηρίου, η οποία βασίζεται στη βιωσιμότητα, αυξάνει την απόδοση των πηγών ενέργειας που χρησιμοποιούνται, μειώνοντας παράλληλα της επιπτώσεις της κατασκευής συνολικά στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του κτηρίου.

 

Επιπλέον, το ειδικό σύστημα εξαερισμού που περιλαμβάνει το Imperio House καθαρίζει και ανανεώνει τον αέρα σε όλους τους χώρους του κτηρίου, ενώ έντονη είναι η παρουσία του πράσινου στοιχείου σε κάθε γωνιά και γραφείο. Μεταξύ άλλων φυτών, το κτήριο διαθέτει τοίχο από moss (moss wall).

 

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μισιρλής, Διευθυντής του Ομίλου Imperio ανέφερε ότι «η Imperio έχει εδώ και καιρό αντιληφθεί ότι η βιωσιμότητα αποτελεί το μέλλον του Real Estate. Πέραν των πλεονεκτημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, οι πράσινες αναπτύξεις στον τομέα των γραφειακών χώρων επιβάλλονται και για έναν ακόμη λόγο: Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι επιθυμούν να εργάζονται για εταιρείες που εφαρμόζουν πολιτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης και προσφέρουν έναν πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο χώρο εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα βιώσιμου εργασιακού χώρου στην Κύπρο αποτελεί το Imperio House και είμαστε υπερήφανοι που τα γραφεία μας στεγάζονται σε αυτό το κτήριο-πρότυπο».

 

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι εργαζόμενοι στο Imperio House έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον καφέ τους από το Bean Bar που λειτουργεί εντός του κτηρίου.  

Δειτε Επισης

Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη