Skoda Enyaq iV και Skoda Fabia: Τα πιο ασφαλή μοντέλα στην κατηγορία τους

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EuroNCAP) ανακήρυξε το αμιγώς ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV και το Skoda Fabia τέταρτης γενιάς ως τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία τους.

Το Enyaq iV είναι το ασφαλέστερο SUV που έχει υποβληθεί στη δοκιμή ασφάλειας του EuroNCAP μέχρι σήμερα, συγκεντρώνοντας το 86% των συνολικών βαθμών με το νέο Fabia να αποσπά το 78% πετυχαίνοντας την καλύτερη βαθμολογία από όλα τα συμπαγή αυτοκίνητα της κατηγορίας του που δοκιμάστηκαν. Το 2014, η τρίτη γενιά του Fabia  είχε επίσης ανακηρυχθεί η ασφαλέστερη στην κατηγορία της.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Skoda είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που εκπροσωπείται με δύο οχήματα στη σειρά των «Καλύτερων Αυτοκινήτων της κατηγορίας τους 2021» ενώ, συνολικά, 14 αυτοκίνητα της Skoda έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών από τον οργανισμό EuroNCAP.

Καθώς οι απαιτήσεις δοκιμών της EuroNCAP γίνονται πιο σκληρές κάθε χρόνο, η καλύτερη σύγκριση στην κατηγορία γίνεται μόνο τις χρονιές 2020 και 2021, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται με βάση τα ίδια πρότυπα.
 

Το Skoda Enyaq iV είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Τσέχικης μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και πέτυχε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις ολοκληρωμένες δοκιμές του EuroNCAP. Όσον αφορά την προστασία των επιβατών πήρε 94% για την προστασία ενηλίκων και 89% για την προστασία παιδιών. Ποσοστά που το ανεβάζουν στην κορυφή της κατηγορίας του και ξεπεράστηκε μόνο μια φορά αλλά από όχημα της premium κατηγορίας.

H κατασκευή της νέας γενιάς του Skoda Fabia στην πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen επέτρεψε στο όχημα να εφοδιαστεί, μεταξύ άλλων, και με μια σειρά σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που απέσπασε βαθμολογία της τάξης του 78% στον τομέα της προστασίας των επιβατών. Συγκεκριμένα πήρε 85% για την προστασία ενηλίκων και 81% για την προστασία των παιδιών.

Τόσο το αμιγώς ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV όσο και το Skoda Fabia τέταρτης γενιάς βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars.

Δειτε Επισης

Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»
22ο Cyprus Grocery Retail Conference: Οι νέες τάσεις και η τεχνητή νοημοσύνη-Τι δήλωσαν χορηγοί και ομιλητές (vid)
Toyota: Καμπανάκι για τα κέρδη, αυξάνονται οι πιέσεις λόγω δασμών Τραμπ
Kiabi: Σε διαδικασία προσλήψεων για το κατάστημα στο Mall of Cyprus-Πότε αναμένεται το grand opening
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο
Οι τρεις νέες αφίξεις στο Metropolis Mall και το πρώτο κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
Τα φορτώνει στους κατασκευαστές για τις ανακλήσεις οχημάτων το ΤΟΜ-«Τηρούσαν χαμηλούς τόνους»
Ημερίδα Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με cp Foodlab-Το θέμα ενημέρωσης για παραγωγούς και προμηθευτές
Αλφαμέγα: Πράσινο φως για τη νέα υπεραγορά στην Έγκωμη-Ισχυροποιεί την παρουσία της στην περιοχή
Η Lidl Κύπρου ενισχύει σταθερά το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με νέα δωρεά ύψους €50.000