Αύξηση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μειώθηκαν τα ολικά αποθέματα

Μεγάλη αύξηση 37,7% σημείωσαν τον Φεβρουάριο 2022 οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021, και έφτασαν τους 115.952 τόνους, ενώ μείωση παρουσίασαν τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.  

Άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (230,8%) και σε πλοία (228,4%), καθώς και στις πωλήσεις ελαφρού (120,5%) και βαρέος (71,5%) μαζούτ, υγραερίου (16,6%), βενζίνης (15,1%), πετρελαίου θέρμανσης (13,0%) και κηροζίνης (7,1%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, μείωση καταγράφηκε στις πωλήσεις ασφάλτου (-31,4%) και πετρελαίου κίνησης (-0,9%).

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 8,9% στους 53.815 τόνους.

Εξάλλου, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2022, σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, οι πωλήσεις της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,0%, του πετρελαίου κίνησης κατά 7,5%, ενώ οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατέγραψαν πτώση 3,7%.

Τέλος, τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Φεβρουαρίου 2022 μειώθηκαν κατά 12,8% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Στήλη καθαρού φυσικού αέριου 350 μέτρων στον στόχο «Πήγασος-1»…Ενημερώθηκε από ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης
Το νέο προϊόν που λάνσαρε στην κυπριακή αγορά η Laiko Cosmos Trading Ltd-Ενισχύει την γκάμα των επωνυμιών που διανέμει
Slamdunk: Κάθοδος στην Κύπρο για το brand με εξειδίκευση στα είδη μπάσκετ-Άνοιξε στο My Mall(pics)
Εμπιστεύεται τον τομέα της υγείας της Κύπρου και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της η HHG
Πρώτα τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ExxonMobil και μετά ανακοινώσεις για «Πήγασο»
Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο μετά την έκπληξη από τον ΟΠΕΚ+
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων