Powered by

Η Λαγκάρντ στην Κύπρο-Την Τετάρτη η συνάντηση με Αναστασιάδη

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη έρχεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου. 

Την ερχόμενη Τετάρτη η κ. Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 

Διαβάστε ακόμη: 

Αποδέχθηκε πρόσκληση Κωνσταντίνου Ηροδότου και έρχεται Κύπρο η Lagarde

Προσωπική επιτυχία Κ. Ηροδότου η επίσκεψη Lagarde στην Κύπρο

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, το βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι οι συνέπειες στην Ευρωζώνη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία που η ουκρανική κρίση αναπόφευκτα προκαλεί επιπτώσεις στην οικονομία της Ε.Ε», αναφέρει την γραπτή του δήλωση ο κ. Ιωσήφ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η επίσκεψη της προέδρου της ΕΚΤ στην Κύπρο είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο, οπόταν και είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης
Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό
ΑΤΑ, κατώτατος, συμβάσεις και απεργίες-Τα καυτά εργασιακά θέματα της χρονιάς που πέρασε και ο κομβικός ρόλος της ΟΕΒ
Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Μικρή άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»