Έρχεται με επένδυση 40 εκατ. ευρώ η Olympus Foods

Νέα μονάδα παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων όπως χαλούμι θα αποκτήσει η βιομηχανική περιοχή Τσερίου, μετά την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος σε μελέτη που αφορά την ίδρυση της νέας μονάδας επεξεργασίας γάλακτος, 

Σύμφωνα με την έκθεση, η νέα μονάδα θα είναι ημερήσιας δυναμικότητας επεξεργασίας γάλακτος 180,00 τόνων, που θα εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Ζώνη Β.

Πρόκειται για νέα επένδυση ύψους 40,00 εκ. €, που θα υλοποιηθεί από την εταιρεία OLYMPUS FOODS (CYPRUS) ΕΠΕ, που ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., με έδρα τα Τρίκαλα (Ελλάδα), που διαθέτουν ήδη άλλα έξι εργοστάσια (πέντε στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία), επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, εμφιαλωμένου νερού, χυμών και αναψυκτικών (τυριά, γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, επιδόρπια με βάση ξηρούς καρπούς και φρούτα, (αμύγδαλα, μύρτιλα, μήλα, αχλάδια κ.λπ.).

Η μονάδα θα επεξεργάζεται γάλα για παραγωγή τυριού (χαλούμι) και η μέγιστη δυναμικότητα επεξεργασίας θα ανέρχεται σε 180,00 γάλακτος ημερησίως (αναμένεται να επιτευχθεί σε διάστημα 3-5 ετών από την έναρξη λειτουργίας).

Το γάλα θα προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους η εταιρεία θα συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών για την ανάπτυξη της εσταβλισμένης κτηνοτροφίας, μέσω ειδικών προγραμμάτων, που έχει εφαρμόσει επιτυχώς τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ κ.λπ.).

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας