Διαδικτυακή συζήτηση από ΤΕΠΑΚ για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

Δύο ακαδημαϊκοί και μια ερευνήτρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) θα είναι οι κύριοι ομιλητές της διαδικτυακής συζήτησης-πάνελ που διοργανώνουν το Financial Wellbeing Institute (FWI), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, με θέμα «Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός στην Κύπρο: Το Πρόβλημα, οι Συνέπειες και η Αντιμετώπισή του».

 

Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ και Πρόεδρο του FWI, Δρ Παναγιώτη Χ. Ανδρέου, τον Επίκουρο Καθηγητή στο ίδιο Τμήμα και μέλος του FWI, Δρ Δημήτρη Κουρσάρο και την ερευνήτρια του ΤΕΠΑΚ και μέλος του Δ.Σ. του FWI, Δρ Άντρη Κυριζή

 

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου, ώρα 5.30 μμ στο πλαίσιο του Global Money Week (21-27 Μαρτίου 2022), της ετήσιας παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της διασφάλισης πως οι νέοι, από μικρή ηλικία, γνωρίζουν οικονομικά και αποκτούν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές που απαιτούνται για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων και τελικά την επίτευξη οικονομικής ευημερίας.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης,  Δρ Κυπριανός Λούης.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Νικόλ Καλλασίδου, Νομικός και μέλος ΔΣ του FWI.

 

Εγγραφές: https://zoom.us/webinar/register/WN_Sp6utMJRTwOJEdPkzZbWCA

 

Σκοπός της συζήτησης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, τις συνέπειες για την οικονομική ευημερία των ατόμων και πώς η ενίσχυση και ενδυνάμωση των πολιτών και κυρίως των νέων, για την απόκτηση γνώσεων σε θέματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανθεκτικότητά τους ιδιαιτέρα υπό τις τρέχουσες συγκυρίες.

 

Το Financial Wellbeing Institute ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και αποτελεί το πρώτο μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και την προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων
Νικόλας Χατζηνικολάου: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τράπεζες με εφαρμογή ESG
Μαρίνος Βουκής: Γιατί να αποφύγουν οι επιχειρήσεις το Greenwashing
Κυριάκος Παρπούνας: Το πλαίσιο ESRS και τα πέντε βήματα εφαρμογής
Δύο επιχειρηματικά case studies που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές ESG δίνουν το παράδειγμα
Ανδρέας Γιόρτσιος: 100% ηλεκτρική ενέργεια στα εργοστάσια Coca-Cola HBC Κύπρου από ΑΠΕ
Κορυφαίες εταιρείες βραβεύτηκαν στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Ενσωμάτωση της ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου
PwC Κύπρου: Καθοριστικής σημασίας οι ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας
Αλίκη Δράκου: Η άλλη πτυχή της βιωσιμότητας και τι περιλαμβανει το σχέδιο που υλοποιεί η Cyta