Powered by

Η Apple σταμάτησε τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία

Η Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα σταματήσει όλες τις εξαγωγές στη χώρα και περιορίζει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών. 

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη, YouTube, Facebook, Instagram και TikTok ανακοίνωσαν περιορισμούς στα κανάλια κρατικών ρωσικών πρακτορείων και ειδησεογραφικών οργανισμών ενόψει της απαγόρευσης της Ε.Ε. 

Παράλληλα, η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike Inc ανακοίνωσε ότι αγορές προϊόντων στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της δεν θα γίνονται πλέον από τη Ρωσία καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την παράδοση των προϊόντων στη χώρα. 

Από την πλευρά της η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co ανακοίνωσε πως ενημέρωσε τη ρωσική Sollers, με την οποία έχουν συστήσει κοινοπραξία από το 2011, ότι αναστέλλει άμεσα όλες τις δραστηριότητες της στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας. 

 

Δειτε Επισης

Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος
Ντόναλντ Τραμπ: Είναι περίοδος μετάβασης...Θα έχουμε την σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας
Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα