Powered by

Bitcoin: Ξεπέρασε για λίγο τα $41.000 πριν χάσει όλα του τα κέρδη

Μια ξαφνική άνοδος του Bitcoin την Τετάρτη το έφερε για λίγο εκτός του στενού εύρους όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.

Το Bitcoin εκτινάχθηκε έως και 5,7% στα 41.691 δολάρια πριν εγκαταλείψει όλα του τα κέρδη και διαπραγματευτεί στα 39.540 δολάρια στις 2:55 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ.

Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το Solana απήλαυσαν επίσης «εκτοξεύσεις», ωστόσο σύντομες. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, με τις κινεζικές μετοχές να κάνουν ράλι μετά δέσμευση του Πεκίνου για πολιτικές για την τόνωση των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο Edul Patel, ο συνιδρυτής της αυτοματοποιημένης πλατφόρμας ψηφιακών συναλλαγών Mudrex, απέδωσε τη βραχύβια πρόοδο στους ιδιώτες επενδυτές που εικάζουν μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Το Bitcoin είχε περάσει τις τελευταίες ημέρες βυθισμένο στο πιο στενό εύρος συναλλαγών από τον Οκτώβριο του 2020, ένα φαινόμενο που ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς απέδωσαν σε μακροπρόθεσμους επενδυτές που μπαίνουν για να αγοράσουν κάθε φορά που το κρυπτονόμισμα πέφτει.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις από βραχυπρόθεσμους επενδυτές έχουν κρατήσει το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μακριά από την αύξηση κερδών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών