powered by

Επίδοση βραβείων αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για Λαϊκή Αγορά Πάφου

Τη διαβεβαίωση ότι τα έργα εξωραϊσμού και αναβάθμισης θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Πάφου με στόχο τη δημιουργία μιας ελκυστικής και λειτουργικής πόλης, επανέλαβε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μιλώντας κατά την παράδοση βραβείων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον εξωραϊσμό και αναβάθμιση της παραδοσιακής λαϊκής αγοράς.

Ο κ. Φαίδωνος συγχάρηκε τους μελετητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για τις ποιοτικές προτάσεις που υπέβαλαν και τόνισε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής με την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο παραδοσιακό κέντρο της Πάφου.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, βραβεύτηκε με χρηματικό ποσό ύψους €2.000 η επιληφθείσα ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου OCD+A Studio αποτελούμενοι από τους Νέαρχο Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Σοφία Μπαγιαρτάκη και Ελευθέριο Βομβολάκη. Με το ίδιο ποσό βραβεύτηκε και η δέυτερη ομάδα μελέτης αποτελούμενοι από τους Ρένο Μάρκου, Νεόφυτο Λεμονάρη, Ιωάννα Κούρτη, Χαράλαμπο Κάντα, Βάσο Παναγιώτου και Δημήτρη Πολυκάρπου, ενώ με το ποσό των €1.000 βραβεύτηκε ο αρχιτέκτονας Αιμίλιος Κουτσοφτίδης από το αρχιτεκτονικό γραφείο Koutsoftides Architects στο οποίο απονεμήθηκε έπαινος.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου συνολικής δαπάνης €500.000 πλέον Φ.Π.Α βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2023.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των όψεων στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, καθώς και στοιχεία αστικού εξοπλισμού που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του χαρακτήρα της.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Αυτοψία δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου στο εργοτάξιο της οδού Τσερίου
Πολυτελή ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
ΕΟΑ Λάρνακας: Σε ισχύ εντολή για αύξηση ενεργειακής απόδοσης αναπτύξεων
Π. Λεπτός: Η ισχυρή δυναμική της Κρήτης, οι επενδύσεις του ομίλου στο νησί και το Costa Nopia ως φυσική εξέλιξη
Οι διαθέσιμες για ενοικίαση οικίες παγκύπρια, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανά επαρχία και η πόλη...πόλος έλξης
Πωλείται ένα από τα πιο γνωστά ακίνητα της Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο-Το έργο που επανατοποθετεί την Κύπρο στον πολιτιστικό χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός