Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Στο 5,4% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2022

Στο 5,4% κινείται ο πληθωρισμός για τον Ιανουάριο 2022, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία. Τον ίδιο μήνα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μειώθηκε κατά 0,53 μονάδες και έφτασε στις 104,57 μονάδες, σε σύγκριση με 105,10 τον Δεκέμβριο 2021.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2021 καταγράφηκαν στον Ηλεκτρισμό με ποσοστό 26,3% και στα Πετρελαιοειδή με ποσοστό 25,3%.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις κατηγορίες Αγαθών και Υπηρεσιών παρατηρήθηκαν στη Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμό και Υγραέριο (14,1%) και Μεταφορές (13,3%).

Οι Μεταφορές είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ Ιανουαρίου 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021 με 1,91 μονάδες. Αντίστοιχη επίπτωση είχε και η Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο με 1,67.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη μεταβολή παρουσιάστηκε στα Γεωργικά Προϊόντα με ποσοστό 4,3%, ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με μείωση 12,7% και συνολική επίδραση στον Δείκτη 0,99 μονάδες.

Δειτε Επισης

Το έκτακτο προσωπικό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αύξησε την απασχόληση στο δημόσιο
«Ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για Great Sea Interconnector, προσανατολίζεται σε συμμετοχή η Κ.Δ.»
Τρ. Κύπρου: Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια-Παραίτηση Σοφιανού και νέοι διορισμοί
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Κωνσταντίνος Ηροδότου: To ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή
Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στη Chevron για βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»
Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό