Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Έρχεται νέα αύξηση τιμών και στα Starbucks

Τα Starbucks αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές τους λόγω της πανδημίας, δεδομένων και των μειωμένων εσόδων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σύμφωνα με δήλωση του CEO Kevin Johnson, «το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει δυναμικό. Δεχόμαστε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ υψηλότερο από το συνηθισμένο παραμένει και το κόστος λειτουργίας μας λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και της κρίσης στην αγορά εργασίας». Για την αντιστάθμιση των κρίσεων αυτών ο Johnson ανέφερε πως τα Starbucks έχουν αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αυξάνονται -και θα συνεχίσουν να αυξάνονται- οι τιμές των προϊόντων. 

«Έχουμε ήδη αυξήσει τις τιμές μας το τρέχον οικονομικό έτος, τον Οκτώβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022. Έχουμε σχέδια για περαιτέρω αυξήσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και των λοιπών οικονομικών προβλημάτων», υποστήριξε ο Johnson.

Τα Starbucks ανακοίνωσαν κέρδη α’ τριμήνου ύψους $815,9 εκατ., με συνολικά έσοδα $8,05 δισ.

Μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του CEO, η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε κατά 4% πριν καταγράψει διόρθωση στο -1% λόγω της ανακοίνωσης της CFO, Rachel Ruggeri η οποία προέβλεψε πως τα έσοδα και τα κέρδη των Starbucks θα αρχίσουν να ανακάμπτουν σε υψηλά επίπεδα το β’ εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

«Δεδομένων των δυναμικών αλλαγών στις αγορές οι οποίες διαφαίνονται και στην ανάλυσή μας για το 2022, αναμένουμε αύξηση των εσόδων για το οικονομικό έτος 2023 με επιστροφή σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της τάξης του 18%-19% το 2024. Προφανώς, όλα αυτά βασίζονται σε απουσία νέων ταραχών στις αγορές», τόνισε.

Δειτε Επισης

Θετικά πρόσημα στην Ασία, εν αναμονή... κεντρικών τραπεζών και πληθωρισμού
ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%