powered by

Προκήρυξη διαγωνισμού για αποκατάσταση του Τεμένους Κεπήρ στην Λεμεσό

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι ο Κλάδος Προσφορών και Συμβολαίων Οικοδομικών Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων, προκήρυξε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 διαγωνισμό για την αποκατάσταση του Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό, με ημερομηνία υποβολής προσφορών τις 8 Απριλίου 2022.

Η διάρκεια κατασκευής του Έργου είναι 12 μήνες, έναντι εκτιμημένης δαπάνης €1.309.000 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η Σύμβαση περιλαμβάνει και 12 μήνες Περίοδο Ευθύνης Ελαττωμάτων.

Το Έργο αφορά τις εργασίες συντήρησης/αποκατάστασης και προσθηκομετατροπών στο υφιστάμενο συγκρότημα κτηρίων που αποτελούν το Τέμενος Κεπήρ στην Λεμεσό και την ανέγερση βοηθητικής οικοδομής με υποστηρικτικές προς το Τέμενος λειτουργίες στο τεμάχιο με αριθμό 265 του Φ/Σχ. 59/020202, Τμήμα 3, στην Λεμεσό (μεταξύ των οδών Γενεθλίου Μιτέλλα και Ζικ-Ζακ).

Τονίζεται ότι το υφιστάμενο συγκρότημα είναι κηρυγμένο ως διατηρητέο, με Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο και επιπλέον είναι κηρυγμένο ως Αρχαίο Μνημείο Β’ Πίνακα, σύμφωνα με τον περί Αρχαιοτήτων Νόμο.

Δειτε Επισης

Φρέναρε η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο εξάμηνο...Κάμψη στα σαλούν, άνοδος για υβριδικά και ηλεκτρικά
Έγινε το αναμενόμενο...Εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού οι χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό
Titan: Επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στον πρώην σταθμό παραγωγής ενέργειας Fiddler’s Ferry στο Ηνωμένο Βασίλειο
Minotti: Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά-Νέο flaghship κατάστημα στο Trilogy Limassol Seafront
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Θεόδωρος Παρπέρης: Αύξηση των ΑΞΕ μέσα από την ανάδειξη της Κύπρου σε κόμβο family offices στην περιοχή