Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος από τη Lidl Κύπρου

Η εκστρατεία Let’s do it! Cyprus, η οποία και ολοκληρώθηκε αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου και συγκεκριμένα στα πεδία δράσης REmove και REcycle.

Τη δική της ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος κατέγραψε η Lidl Κύπρου, συμμετέχοντας στην Παγκύπρια Εκστρατεία Καθαρισμού “Let’s do it!”, της οποίας ήταν μεγάλος χορηγός. Η επιτυχία της εκστρατείας, την οποία διοργάνωσε από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, αποτυπώνεται στον απολογισμό της μεγάλης αυτής προσπάθειας: Συγκεντρώθηκαν συνολικά 186 τόνοι απορριμμάτων, που ισούνται με το βάρος μιας μηχανής τραίνου! Συγκεκριμένα μαζεύτηκαν 145 τόνοι μικτών απορριμμάτων και 41 τόνοι υλικών PMD όπως πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά δοχεία, σακούλες, μεταλλικές και χάρτινες συσκευασίες. Από όλο αυτό τον σωρό απορριμμάτων, περισσότερα από 20% των υλικών που μαζεύτηκαν, έχουν ήδη ανακυκλωθεί.

Οι εργαζόμενοι της Lidl Κύπρου με ιδιαίτερη υπερηφάνεια πήραν μέρος σε μια μεγάλη κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 700 ομάδες, που αριθμούσαν 15 χιλιάδες εθελοντές.

Συμβάλλοντας ενεργά στην εκστρατεία, εκπρόσωποι της Lidl Κύπρου από τα 18 καταστήματα της, το logistic center και τα κεντρικά γραφεία, μαζί με συνεργάτες και εθελοντές, βρέθηκαν σε επιλεγμένα σημεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από την εκστρατεία  η Lidl Κύπρου συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας, ενώ μέσα από τη σύμπραξη με το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus, υλοποίησε την πολιτική της για στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που συμβάλλει στην μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

«Είμαστε μέρος της κυπριακής κοινωνίας και τέτοιου είδους δραστηριότητες εντάσσονται στη στρατηγική μας για έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και υπηρετούν το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, Σπύρος Κονδύλης.

Δείτε το video εδώ

*Καθόλη τη διάρκεια των δράσεων τηρήθηκαν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας και πρωτοκόλλα Covid-19.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου:

corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

 facebook.com/lidlcy                    

instagram.com/lidl_cyprus 

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα