Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γρ. Διασύνδεσης: Θέση εργασίας για το 50% των φοιτητών του Έργου

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας.

Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.

Επί του θέματος μίλησε στην κάμερα του InBusiness News, ο Δρ Πέτρος Λόης, επικεφαλής του Τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αναφέροντας την σημαντικότητα του Έργου, τόνισε τις ευκαιρίες εκμάθησης καινούργιων δεξιοτήτων που συναντούν οι φοιτητές στις τοποθετήσεις τους σε οργανισμούς αλλά και τις αυξημένες πιθανότητες εργοδότησης τους από αυτούς. 

Πώς οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εκμεταλλεύτηκαν το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας;»

Μετά την πρώτη ενημέρωση των φοιτητών από το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημίου μας για την εφαρμογή του Έργου, παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους φοιτητές μας.

Να αναφέρω ότι, από τη πρώτη στιγμή, το συγκεκριμένο έργο αγκαλιάστηκε και από το τμήμα μας, δηλαδή το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής αφού θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το Έργο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές μας να εισάγουν κάτι καινούργιο στη φοιτητική τους ζωή, αποκτώντας πρακτική εργασιακή εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους. Οι περισσότεροι φοιτητές που ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο Έργο, τοποθετήθηκαν σε οργανισμούς, και επέδειξαν μάλιστα από πολύ καλές μέχρι και εξαιρετικές εργασιακές δεξιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 50% των φοιτητών που είχαν λάβει μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρθηκε θέση πλήρoυς ή μερικής απασχόλησης και το περίπου 70% των φοιτητών είχε αποδεχθεί την προσφορά, εξασφαλίζοντας έτσι μια μόνιμη θέση στους οργανισμούς που είχαν αρχικά τοποθετηθεί.

Ποιο ήταν το άμεσο όφελος που είχαν οι φοιτητές;

Το άμεσο όφελος για τους φοιτητές ήταν η τριβή με το αντικείμενο σπουδών τους μέσω της εφαρμογής θεωρητικών γνώσεων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσθετη γνώση, εργασιακές και επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και την δικτύωση με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους του επαγγελματικού χώρου και των επιχειρήσεων.

Ακόμα τους δόθηκε η ευκαιρία να εργαστούν κάτω από συνθήκες πίεσης, ομαδικότητας αλλά και ανταγωνισμού. Αυτά όλα έδωσαν στους φοιτητές τα πρώτα αλλά σημαντικά εχέγγυα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον για την αναζήτηση απασχόλησης.

Πώς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενθαρρύνει τους φοιτητές να λάβουν μέρος στο Έργο;

Σκοπός και φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι η προσφορά των απαραίτητων εφοδίων στους φοιτητές προκειμένου να μπορέσουν να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε σχετικές με το γνωστικό αντικείμενό τους θέσεις.

Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο εμπλέκεται ενεργά στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας σεμινάρια και εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων. Οι φοιτητές, επίσης, ενθαρρύνονται μέσω συστηματικής ενημέρωσης για τις ευκαιρίες τοποθέτησης και απασχόλησης που προσφέρονται, και μέσω της προβολής καλών πρακτικών, δίνοντας έμφαση στα άμεσα ή έμμεσα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στο Έργο.

Ένα από τα οφέλη που αναδεικνύουμε συνεχώς είναι το ότι φοιτητές οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε οργανισμούς, βρήκαν πιο εύκολα απασχόληση στον τομέα τους, εφόσον η εργασιακή εμπειρία είναι πλέον προαπαιτούμενο από τους περισσότερους εργοδότες μέσα σε ένα πλέον ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Οι εξωφρενικές τιμές σπρώχνουν ξένους αγοραστές στα κατεχόμενα, όχι ο πόλεμος στο Ισραήλ