Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

PayPal: Βουτιά 18% της μετοχής μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της PayPal που υποχωρεί έως και 18% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφότου ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών είδε να επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξής του στο τέλος 2021 και υποβάθμισε το guidance για φέτος.

Ειδικότερα, η PayPal ολοκλήρωσε το 2021 με μικτά μεγέθη, καθώς τα κέρδη της κινήθηκαν οριακά κάτω των εκτιμήσεων, ενώ τα έσοδά της ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις. 

Συγκεκριμένα, το τέταρτο τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,11 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 1,12 δολ. των αναλυτών σε έρευνα της Refinitiv,  ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 6.92 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 6,87 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων της PayPal στο 13% ήταν ο χαμηλότερος που έχει παρουσιάσει τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ παράλληλα η εταιρεία εκτίμησε ότι εντός του 2022 θα προσθέσει μεταξύ 15 και 20 εκατ. νέους συνδρομητές όταν το 2021 είχε 49 εκατ. νέους συνδρομητές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η PayPal αναμένει πλέον αύξηση των εσόδων της το 2022 σε ένα εύρος από 15% έως 17%, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν το μέγεθος στο 17,9%.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νταν Σούλμαν, σημαντικό μέρος των πιέσεων στα μεγέθη της PayPal οφείλεται στη διαδικασία απόσχισης της Ebay, η οποία "έγινε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε".

Ο ίδιος στάθηκε επίσης στις επιπτώσεις "εξωγενών παραγόντων" όπως ο υψηλός πληθωρισμός που συμπιέζει τα καταναλωτικά έξοδα, όπως και τις διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. 

 

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα