GREAT PLACE TO WORK®

Ιδανικό εργασιακό κλίμα

Αποστολή της Great Place to Work® είναι να βοηθά οργανισμούς να αναπτύξουν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη δυνατή απόδοση της επιχείρησης στο σύνολό της.

Στον 21ο αιώνα, το να μπορεί μια εταιρεία να προσελκύσει ταλέντο αλλά και να παρέχει το ιδανικό εργασιακό κλίμα, όπου ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, είναι πρόκληση. Είναι εδώ που έρχεται να στηρίξει το Great Place to Work®. Μέσα από πετυχημένες πρακτικές και δοκιμασμένα ερευνητικά εργαλεία, δίνουμε σε εταιρείες της Κύπρου εφόδια για να βελτιώσουν την εργασιακή τους κουλτούρα και ένα αξιόπιστο τρόπο να δηλώνουν ότι διαθέτουν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον και να ισχυρίζονται πειστικά ότι είναι εργοδότες προτίμησης. Να βάζουν, δηλαδή, δίπλα από το όνομά τους σαν επίθετο την πιστοποίηση Great Place to Work® ή και τη διάκριση Best Workplace™.

Εξυπακούεται, βέβαια, ότι για να φτάσει ένας οργανισμός σε αυτό το σημείο, πρέπει να τολμήσει να ακούσει τον κόσμο του αλλά και να υιοθετεί ανθρωποκεντρικές πρακτικές που έχουν ουσία. 

Οι δεξιότητες αλλάζουν ριζικά

Η πρόσληψη νέων ταλέντων με δυνατότητες αποχτά σήμερα στρατηγική σημασία, αφού οι απαιτούμενες δεξιότητες, σε ένα περιβάλλον απρόβλεπτο και ρευστό, έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Οι δεξιότητες του μέλλοντος συνοψίζονται στα ακόλουθα: προσαρμοστικότητα, δυνατότητες καινοτομίας, συμπεριφορές και αντιλήψεις συνεργασίας και οπωσδήποτε ψηφιακές γνώσεις.

Αναμφίβολα, η πανδημία άλλαξε το «παιχνίδι» της αγοράς εργασίας ριζικά, όταν κάποιος αναλογιστεί ότι ένα μεγάλο μέρος των οργανισμών ανά το παγκόσμιο έπρεπε να προσαρμοστεί στο κομμάτι της τηλεργασίας. Είναι σημαντικό, ένας οργανισμός να παρέχει πλέον την ευελιξία της τηλεργασίας στο προσωπικό. Ένα αυξημένο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού πλέον ψάχνει εργασία με την προϋπόθεση ότι θα παρέχεται η ευελιξία αυτή.

Νέο δυναμικό με νέες αξίες

Οι εταιρείες και ειδικά οι επαγγελματίες που ασχολούνται στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να μπορούν να λάβουν υπόψη το νέο εργασιακό δυναμικό, για να μπορέσουν να προσελκύσουν ταλέντο. Οι σημερινές γενιές είναι «φτιαγμένες» διαφορετικά. Έχουν μια νέα αντίληψη και γι’ αυτούς συνήθως δεν είναι μόνο ο μισθός το πλέον σημαντικό αλλά ένα ποιοτικό περιβάλλον, όπου μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επιπλέον, ψάχνουν να συνδεθούν μέσω της εργασίας με κάτι σημαντικό, το οποίο κατ’ επέκταση προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο ευρύτερο περιβάλλον. Χρειάζονται αξίες και «ιδιότητες» με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν.

Ολιστική προσέγγιση ευημερίας

Η εργασιακή ευημερία είναι σήμερα ένα σημαντικό προαπαιτούμενο, για το οποίο όλο και περισσότεροι οργανισμοί σχεδιάζουν σχετικές πολιτικές και πρακτικές σε αυτή την κατεύθυνση. Οι οργανισμοί σε διάφορους κλάδους της οικονομίας μπορεί να επενδύουν στην τεχνολογία, για να αφήσουν πίσω τους αναχρονιστικές εργασιακές πρακτικές, αλλά παράλληλα επενδύουν σε νέους που υποστηρίζουν μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά την ευημερία στην εργασία.

Η Ομάδα

Η Great Place to Work® Cyprus συνεργάζεται με 42 εταιρείες και απασχολεί πέντε άτομα. Πέρα από τον General Manager Κυριάκο Ιακωβίδη, η διευθυντική ομάδα αποτελείται από την Λένια Ιακωβίδου, διευθύντρια, τη Ρεβέκκα Ράφτη, Customer Culture Coach και τους Customer Success Managers, Θέα Ιακωβίδου, Γιολάντα Μιχαήλ και Χρίστο Καουράνη

 

Διεύθυνση: Κώστα Μισιαούλη 36, Κάτω Δευτερά, 2450, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22364777

E-mail: cy_info@greatplacetowork.com

Ιστοσελίδα: www.greatplacetowork.com.cy

Δειτε Επισης

KPMG ΚΥΠΡΟΥ
GREAT PLACE TO WORK®
FRANKLINCOVEY
FORWARDMINDSETS
EUROFAST
DELOITTE
CAREERFINDERS
AIMS INTERNATIONAL CYPRUS
ERGODOTISI
RECRUITING & HUMAN RESOURCE OUTSOURCING: Οι 2022 τάσεις του HR