Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Αβέρωφ: Λύση θέματος με ξενοδοχοϋπάλληλους, στήριξη άλλων τριών ομάδων

Τη διευθέτηση του ζητήματος του ανεργιακού επιδόματος των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς και της στήριξης των ταξιτζήδων, φωτογράφων και πλανοδιοπολών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου στο Υπουργείο.

 

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησε θέματα που απασχολούν τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων. Των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που δεν είχαν συμπληρώσει έξι μήνες συνεχής εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν το ανεργιακό τους, καθώς και των ταξιτζήδων, των φωτογράφων και των πλανοδιοπολών που λόγω της συνέχισης της πανδημίας και των μέτρων, είτε δεν έχουν καθόλου εισόδημα ή η μείωση είναι δραματική.

 

«Χαίρομαι που και σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και με την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, και με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, και με βάση την παρέμβαση και το αίτημα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους από τη ΣΕΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπάρχει διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος και για τις τέσσερις κατηγορίες», είπε ο κ. Νεοφύτου και ευχαρίστησε όλους που έδειξαν όλη αυτή την καλή διάθεση.

 

«Και πάλι σας ευχαριστώ γιατί ακόμα μια φορά αποδεικνύει η Κυβέρνηση μας πως είναι έτοιμη να ακούσει, να αξιολογήσει αλλά και να λύσει προβλήματα», πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εποχιακά στα ξενοδοχεία οι οποίοι δεν δικαιούνταν ανεργιακό επίδομα. Όπως σημείωσε, είχε και συνάντηση με τη ΣΕΚ σήμερα ακριβώς για αυτό το θέμα και για το αίτημα όπως στηριχθούν.

 

Η κ. Αιμιλιανίδου επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες μετά από και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, έτσι ώστε να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα και να στηριχθούν, όπως στηρίχθηκαν στηρίξαμε εδώ και δύο χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα έμεναν χωρίς εισοδήματα.

 

«Θα στηρίξουμε και αυτή την ομάδα με τρόπο έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα επίδομα το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Επιπρόσθετα για τις τρεις κατηγορίες που έχει αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τους φωτογράφους, των οδηγών ταξί αλλά και τους πλανοδιοπώλες οι οποίοι κάποιοι είναι και αυτοτελώς εργαζόμενοι οι οποίοι θα στηριχθούν από το κράτος με ένα εφάπαξ ποσό σε συνέχεια των σχεδίων τα οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση», είπε.

 

Η Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε όλους για όλες τις προσπάθειες που έγιναν και τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις για τους εργαζομένους, αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης, να μπορέσουμε μετά από συζητήσεις να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις για όλους».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Οι συντεχνίες αξιολογούν τα δεδομένα για θέμα χαμηλόμισθων-Καθορίζουν συνάντηση
Έπιασαν δουλειά οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες-Βλέπουν αρμόδιες αρχές και αρμόδιους φορείς
Προκήρυξη για πρόγραμμα στήριξης αμπελοοινικού τομέα
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών