Αύξηση 8,8% σε αξία και 5,3% σε όγκο του λιανικού εμπορίου τον Νοέμβριο 2021

Ετήσια μεταβολή 8,8% σε αξία και 5,3% σε όγκο παρουσίασε το λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία. 

Συγκεκεκριμένα, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Νοέμβριο 2021 κατά 8,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Κατά τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση σε αξία (39,6%) σημειώθηκε στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα. Αύξηση παρουσίασαν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με αύξηση 19,4% από τον προηγούμενο Νοέμβριο, καθώς και οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα και οικοδομικά υλικά, που ανήλθαν στο 18,5%.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη αύξηση σε όγκο κύκλου εργασιών σημειώθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, με αύξηση 12,6%, στα υφάσματα, ενδύματα και υποδήματα με 12% και στα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός καυσίμων οχημάτων), με αύξηση 9,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 9,4% και ο δείκτης όγκου αύξηση 7,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέγα deal ΗΠΑ και Ε.Ε. με δασμούς 15% στα ευρωπαϊκά προϊόντα, πλην χάλυβα και αλουμινίου-Όσα προβλέπει η συμφωνία
Πέραν των €33 δισ. έσοδα ΦΠΑ το 2024 μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά του Foody Market από τις υπεραγορές Αλφαμέγα
Toyota Κύπρου: Ολοκλήρωσε το μεγάλυτερο μέρος των ανακλήσεων σε οχήματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Lidl Κύπρου: Γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καταστήματός της στο Neon Mall of Pafos
Epic: Ακραία φαινόμενα προσφορών με έως €320 σε smartphones και 50% έκπτωση στο πάγιο 2ης γραμμής
Διαπιστώνουν υπέρμετρη αύξηση των λιανικών τιμών φρούτων και λαχανικών οι καταναλωτές-Ζητούν λήψη μέτρων
Τα υβριδικά οδηγούν την κούρσα της αγοράς αυτοκινήτων μαζί με τα βενζινοκίνητα-Οι κορυφαίες μάρκες του πρώτου εξαμήνου
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος