Αύξηση 8,8% σε αξία και 5,3% σε όγκο του λιανικού εμπορίου τον Νοέμβριο 2021

Ετήσια μεταβολή 8,8% σε αξία και 5,3% σε όγκο παρουσίασε το λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία. 

Συγκεκεκριμένα, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Νοέμβριο 2021 κατά 8,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Κατά τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση σε αξία (39,6%) σημειώθηκε στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα. Αύξηση παρουσίασαν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με αύξηση 19,4% από τον προηγούμενο Νοέμβριο, καθώς και οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα και οικοδομικά υλικά, που ανήλθαν στο 18,5%.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη αύξηση σε όγκο κύκλου εργασιών σημειώθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, με αύξηση 12,6%, στα υφάσματα, ενδύματα και υποδήματα με 12% και στα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός καυσίμων οχημάτων), με αύξηση 9,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 9,4% και ο δείκτης όγκου αύξηση 7,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο