Αφυπηρετεί ο CTIO της Cyta Χρύσης Φοινιώτης

Ο CTIO της Cyta κ Χρύσης Φοινιώτης, αφυπηρετεί από τον Οργανισμό μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας. Στη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε, μεταξύ άλλων, Επικεφαλής των τεχνολογικών υποδομών σταθερής και κινητής επικοινωνίας  της Cyta και υπό την καθοδήγησή του επιτελέστηκε ο μετασχηματισμός των δικτύων νέας γενιάς με την οπτική ίνα σε κάθε σπίτι και την κάλυψη του δικτύου 5G σε κάθε γωνιά της Κύπρου.

Κλείνοντας την καριέρα του, σε εκδήλωση απονομής του βραβείου για το γρηγορότερο δίκτυο της Ευρώπης, αποχαιρέτησε την ενεργό δράση εν μέσω παρατεταμένου χειροκροτήματος και συγκίνησης.

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός του:

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί φίλοι, αγαπητή οικογένεια της Cyta,

Αυτή η διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Η ομάδα μας απέδειξε ότι οι πελάτες κινητής της Cyta, η ίδια η Κύπρος, τρέχουν με τις υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, μέσω του πιο αξιόπιστου δικτύου. Ταυτόχρονα, έχουμε φτάσει στο 100% κάλυψης πληθυσμού 5G, καθιστώντας την Κύπρο την 1η χώρα της ΕΕ που το έχει πετύχει. Η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση από την ανεξάρτητη εταιρεία Ookla®, κορυφαίας στον κόσμο στις μετρήσεις ποιότητας διαδικτύου, υπογραμμίζει την εξαιρετική ποιότητα και απόδοση του δικτύου κινητής της Cyta, αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών και του βέλτιστου σχεδιασμού ανάπτυξης.

Αυτό το μεγάλο επίτευγμα γεμίζει περηφάνια κάθε μέλος της οικογένειας της Cyta και καθιερώνει τον Οργανισμό μας στην τεχνολογική κορυφή, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας μας, έχουν συμμετάσχει στην εξέλιξη του δικτύου κινητής από την πρώτη στιγμή και έχουν αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό με οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την ομάδα μου για το πάθος, τον ενθουσιασμό και την πολύ σκληρή, συνεπή και επίμονη δουλειά της. Για εμένα, αυτό είναι και το μυστικό της εξαιρετικής μας απόδοσης. Της επιτυχίας μας!

Αναλογιζόμενοι την καθημερινότητά μας, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί το να διαθέτουμε το ταχύτερο δίκτυο κινητής  έχει τόσο μεγάλη σημασία. Η σημαντική αύξηση των ταχυτήτων και η συνακόλουθη ώθηση της κατανάλωσης δεδομένων, είναι αυτό που οδηγεί την εξέλιξη, την ανάπτυξη και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Πλέον θεωρούμε δεδομένη τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών on-line, διαδικτυακού εμπορίου, ακόμη και απομακρυσμένης εργασίας, αλλά όλα έγιναν δυνατά ακριβώς επειδή διαθέτουμε ευρεία κάλυψη δικτύου και ταχύτητες giga. Εταιρείες και επαγγελματίες σε κάθε τομέα, μπορούν πλέον να βασίζονται σε ένα σύγχρονο τεχνολογικό πλαίσιο για να δημιουργούν και να εξελίσσονται χωρίς περιορισμούς. Αυτό είναι που κάνει το υπερ-γρήγορο δίκτυό μας, ένα ζωτικό εργαλείο στον κινητήρα που εκτοξεύει τη χώρα μας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Η διάκριση αυτή δεν είναι απλώς ένα ακόμη επίτευγμα της Cyta. Αποτελεί, κυρίως, μια σημαντική στιγμή για την Κύπρο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, προηγείται των άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε έναν τομέα που καθορίζει το μέλλον και την πρόοδο. Σήμερα, μπορούμε να είμαστε περήφανοι, γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου ακόμη και σε απομακρυσμένα μέρη, οι πολίτες διαθέτουν την ίδια εξαιρετική ποιότητα δικτύου, ανεξάρτητα από το αν ζουν στην πόλη, στο χωριό, στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα.

Χάρη σε αυτό, η Κύπρος κατάφερε φέτος να κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα 15 ποσοστιαίων μονάδων στον δείκτη DESI, σε ότι αφορά στην κάλυψη δικτύου υψηλής χωρητικότητας, παρότι λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του 2021. Η πραγματική αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσουμε ότι έχουμε επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών μας. Η Cyta ανοίγει την πύλη για το Ψηφιακό Μέλλον της Κύπρου.

Στο τέλος της καριέρας μου, λίγες μόνο μέρες πριν από τη συνταξιοδότηση, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για το έργο της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει καλύτερη εταιρεία για να εξελιχθώ και να αναπτυχθώ μαζί της και φυσικά, δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερη ομάδα δίπλα μου. Αυτό είναι ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε κάθε μέλος της ομάδας μου και στην ευρύτερη οικογένειά μου της Cyta, για την αφοσίωσή τους, την ακούραστη προσπάθεια και τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε έτσι και θα κάνετε ξανά και ξανά περήφανη τη Cyta και την Κύπρο.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ευχαριστώ την Ookla® για αυτό το βραβείο που φώτισε με τη λάμψη του το τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας μου. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, αλλά επιτρέψτε μου να σημειώσω: «Το αξίζουμε!»

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος