Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

Tα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, σκιαγράφησε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Invest Cyprus o πρόεδρος του οργανισμού, Ευγένιος Ευγενίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, με σκοπό τη συνεισφορά του Invest Cyprus στη συλλογική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τη δική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε πως η Κύπρος διαθέτει ένα ρεαλιστικό, πραγματιστικό, καλά μελετημένο πλάνο και ανταποκρίνεται στη νέα εποχή, ενώ έκανε σύντομη ανασκόπηση στις προκλήσεις που η κυβέρνηση κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Στόχος για το 2023 παραμένει η Κύπρος ν' αποτελεί ένα διεθνές επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο, διεμήνυσε από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλας, οι εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 49%, γεγονός που επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της χώρας στην εν λόγω βιομηχανία. Ο αριθμός εταιρειών διαχείρισης UCI αυξήθηκε κατά 17%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα asset under Management παρουσίασαν άνοδο κατά 23%.

Δείτε όσα έγιναν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus:

Την ίδια ώρα, περηφάνια για το γεγονός ότι σε σχέση με το 2019, η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε., εξέφρασε στην κάμερα του InBusiness TV ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, μίλησαν για τη συνεισφορά των ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 

Δείτε τι ανέφεραν στην κάμερα του InBusiness TV o υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Invest Cyprus:

 

Δειτε Επισης

SwissMed Health: Έτσι θα είναι το κέντρο μακροζωίας που ανοίγει στη Λεμεσό (pics&vid)
«Ημέρες Εθελοντισμού» του PwC Foundation
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης 2024-2026
Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio
Το νέο ΤΖΟΚΕΡ αναβαθμίζει τα κέρδη από την επόμενη κλήρωση
Πώς πρέπει να είναι τα δικαστήρια του 21ου αιώνα στην Κύπρο
Έρχονται τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
Αιμοδοσία από τη CiC Automasters και το Jeep Club Cy
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO