powered by

Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

Tα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, σκιαγράφησε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Invest Cyprus o πρόεδρος του οργανισμού, Ευγένιος Ευγενίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, με σκοπό τη συνεισφορά του Invest Cyprus στη συλλογική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τη δική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε πως η Κύπρος διαθέτει ένα ρεαλιστικό, πραγματιστικό, καλά μελετημένο πλάνο και ανταποκρίνεται στη νέα εποχή, ενώ έκανε σύντομη ανασκόπηση στις προκλήσεις που η κυβέρνηση κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Στόχος για το 2023 παραμένει η Κύπρος ν' αποτελεί ένα διεθνές επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο, διεμήνυσε από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλας, οι εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 49%, γεγονός που επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της χώρας στην εν λόγω βιομηχανία. Ο αριθμός εταιρειών διαχείρισης UCI αυξήθηκε κατά 17%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα asset under Management παρουσίασαν άνοδο κατά 23%.

Δείτε όσα έγιναν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus:

Την ίδια ώρα, περηφάνια για το γεγονός ότι σε σχέση με το 2019, η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε., εξέφρασε στην κάμερα του InBusiness TV ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, μίλησαν για τη συνεισφορά των ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 

Δείτε τι ανέφεραν στην κάμερα του InBusiness TV o υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Invest Cyprus:

 

Δειτε Επισης

Επιστρέφει δυναμικά το 2ο ετήσιο Cyprus Forum London
Europa Uomo Κύπρου και Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενώνουν δυνάμεις για τη «Μπλε διαδρομή»
Έρευνα για μεταρρύθμιση Τ.Α.: Ελλιπής διαβούλευση, περιορισμένη ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία
IWA Cyprus 2025: Διεθνής επιτυχία με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος
Ενισχύει τη διεθνή παρουσία της στον τομέα της άμυνας η Multimarine-Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2025
Επίσημη έναρξη παγκύπριου εράνου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Με deal 24 εκατ. ευρώ πάνε για συγχώνευση Baker Tilly South East Europe και MHA-Τι δηλώνει ο Μάριος Κλείτου
Η Bolt λανσάρει τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Bolt Plus στην Κύπρο
Οι προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον στην ετήσια έκθεση της Deloitte «2025 Global Human Capital Trends»
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 16η χρονιά το Art Deal by Kapatays