Δέσποινα Παν. Θεοδοσίου και Έλπη Πετράκη στη Lloyd’s List Top 100

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, co-CEO της Tototheo Maritime, συμπεριλήφθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη Lloyd’s List Top 100 People in Shipping. Ανεβαίνοντας 6 θέσεις από τη προηγούμενη χρονιά, μοιράζεται τη θέση Νο. 83 με την κα Έλπη Πετράκη, η οποία εξελέγη ως Πρόεδρος της WISTA International τον Οκτώβριο του 2022 μετά την ολοκλήρωση της θητείας της κυρίας Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Η λίστα των Top 100 του Lloyd's List συμπεριλαμβάνει άτομα που ασκούν επιρροή και προωθούν την αλλαγή στη παγκόσμια ναυτιλία. Η φετινή λίστα συντάχθηκε σε μια ασταθή περίοδο για έναν κλάδο που αντιμετωπίζει βασικές προκλήσεις όπως είναι η απανθρακοποίηση και η ψηφιοποίηση.

Η κ. Παναγιώτου Θεοδοσίου, σε δηλώσεις της, σημείωσε: «Είναι πραγματικά τιμή μου που συγκαταλέγομαι στη λίστα Lloyd’s Top 100 People in Shipping και χαίρομαι ιδιαίτερα που μοιράζομαι αυτή τη θέση με τη νέα Πρόεδρο της WISTA International, Έλπη Πετράκη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, είχα ως  αποστολή μου την ενίσχυση της ποικιλομορφίας στη ναυτιλία και την δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για όλους, αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της ψηφιοποίησης, τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει και πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κλάδου μας» . 

«Είναι προνόμιο να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτήν την λίστα για έκτη συνεχή χρονιά. Είναι μια θέση που δεν θεωρώ δεδομένη και είμαι περήφανη που εκπροσωπώ όχι μόνο τη WISTA και αλλά και όσους εργάζονται στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις προσπάθειες μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον». 

Εκτός από τον ρόλο της στην Tototheo, η κα Θεοδοσίου κατέχει μια σειρά από άλλες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, και είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων οργανισμών όπως το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και πολλών άλλων.

Δειτε Επισης

Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου