Powered by

JPMorgan: Κάποια στιγμή το δωρεάν χρήμα της πανδημίας θα τελειώσει

Ο καλπάζων πληθωρισμός είναι πιθανό να "γυρίσει" την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση μέσα στο 2023, εκτίμησε ο CEO της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, μιλώντας στο αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο CNBC.

Μολονότι καταναλωτές και εταιρείες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καλή κατάσταση, αυτό μπορεί να μην αποτελεί πραγματικότητα για πολύ ακόμη, εκτίμησε ο Dimon νωρίτερα την Τρίτη. Οι καταναλωτές έχουν 1,5 τρισ. σε πλεονάζουσες αποταμιεύσεις από τα μέτρα τόνωσης της πανδημίας και δαπανούν μεσοσταθμικά 10% περισσότερο σε σχέση με το 2021, όπως είπε.

"Ο πληθωρισμός διαβρώνει τα πάντα και το 1,5 τρισ. δολ. θα εξαντληθεί κάποια στιγμή στα μέσα του ερχόμενου έτους", συνέχισε ο CEO της JP Morgan. Κάτι τέτοιο "θα μπορούσε κάλλιστα να εκτροχιάσει την οικονομία και να προκαλέσει ήπια ή και σοβαρή ύφεση, αυτή για την οποία οι άνθρωποι ανησυχούν".

Ο Dimon, 66 ετών, ηγείται της εδρεύουσας στη Νέα Υόρκη τράπεζας από το 2006. Υπό την ηγεσία του, η JPMorgan έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων, καθώς ξεπερνούσε τον σκόπελο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, τις μετέπειτα αναταράξεις και τελικά την πανδημία του κορονοϊού το 2020.

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων