Powered by

"Τελειώνει" μαζί με το 2022 ο CEO του ομίλου Vodafone

O CEO της βρετανικής Vodafone Group, Nick Read, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2022, καθώς απέτυχε να αναστρέψει μια πολύχρονη πορεία πτώσης της τιμής της μετοχής του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών, ενώ και η προσπάθεια για συγχωενεύσεις με μεγάλους ανταγωνιστές δεν ευοδώθηκε.

Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του CEO και συνολικά 21 χρόνια στον όμιλο, ο Read θα αντικατασταθεί προσωρινά από την CFO της Vodafone, Margherita Della Valle, ενώ το διοικητικό συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Jean-Francois van Boxmeer, θα αναζητήσει μόνιμο αντικαταστάτη. Ο Read θα παραμείνει ως σύμβουλος μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

"Συμφώνησα με το Δ.Σ. ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη ο οποίος θα χτίσει επί των πλεονεκτημάτων που διατηρεί η Vodafone και θα εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει μπροστά της", ανέφερε ο Read σε δική του δήλωση.

Η μετοχή της Vodafone έχει βυθιστεί κατά 44% από τότε που ο Read ανέλαβε τα ηνία, τον Οκτώβριο του 2018. Σε αυτή την περίοδο, ο όμιλος, με έδρα το Newbury της Αγγλίας, έχει περικόψει τις δανειακές του υποχρεώσεις και έχει αποκτήσει υγιέστερη χρηματοοικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, πέραν μιας συμφωνίας στην Πορτογαλία, δεν κατάφερε να εκτοπίσει μέσω συγχωνεύσεων μεγάλους ανταγωνιστές σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία.

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων