Το τεχνολογικό ταξίδι τεσσάρων ΜμΕ με συνοδοιπόρο τη Cyta Business

Tέσσερις κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόλμησαν και πέτυχαν, εξιστόρησαν το τεχνολογικό τους ταξίδι με συνοδοιπόρο τη Cyta Business και μοιράστηκαν τη συνταγή επιτυχίας τους κατά το Cyta Business Roadshow που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λεμεσό.

Η Άντρεα Σολομωνίδου, Partner στην Giraffes in the Kitchen, μίλησε για τη διπλή χρήση της τεχνολογίας της εταιρείας, που αφορά από την μία την επικοινωνία και από την άλλη τη χρήση της τεχνολογίας που έχει να κάνει με την παραγωγικότητα.

«Είχαμε μία ομάδα που δούλευε εξ’ αποστάσεως. Είχαμε επενδύσει σε διάφορα εργαλεία, για να μπορούμε να νιώθουμε ότι είμαστε όλοι στον ίδιο χώρο, χωρίς να είμαστε στο ίδιον ίδιο χώρο», εξήγησε.

Στη μετά την πανδημία εποχή, είπε ότι η σταθερότητα του διαδικτύου ήταν και είναι το νούμερο ένα στοιχείο που χρειάζεται πλέον μία επιχείρηση.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Agrowise, μίλησε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν-κυρίως από τη φύση-οι καλλιέργειες. «Η λύση ήταν κλειστοί χώροι. Αλλά πρέπει να μπορείς να τα ελέγξεις. Να έχεις πλήρη εικόνα από το γραφείο σου τι γίνεται στο θερμοκήπιο», είπε. Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τους αυτοματισμούς που πρόσθεσε η εταιρεία για τις διαδικασίες της.  

Η Μικαέλλα Νεοφύτου, Operations Manager Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, κατά τη δική της τοποθέτηση ανέφερε ότι «αυτό που θέλαμε εμείς σαν οινοποιό ήταν να μηναπέχουμε από άλλα οινοποιία του εξωτερικού. Αλλά θέλαμε να ελέγχουμε τι γίνεται από απόσταση. Μέσω της Cyta, πετύχαμε να ελέγχουμε το οινοποιό στο Όμοδος από τη Λευκωσία».

«Αυτό που θέλαμε ήταν να έχουμε γρήγορο internet, στο Όμοδος. Ο λόγος ήταν για να μπορεί να λειτουργεί το σύστημα και να έχουμε τον έλεγχο. Να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε πρόσβαση στο οινοποιό», είπε.

«Οφείλεις αν είσαι μία εταιρεία που σέβεσαι τους πελάτες και τους εργαζόμενους σου να προχωράς και να αναβαθμίζεσαι», τόνισε.

Ο Παύλος Παραδεισιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Paradisiotis Group, μίλησε για αυτό που έδωσε το έναυσμα για την ψηφιακή αναβάθμιση της εταιρείας. Μίλησε για την εμπειρία του στην Αμερική, όπου μέσα από ένα μάθημα είδε διά ζώσης την τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

«Όταν μπήκα εγώ στην εταιρεία, τα αδέλφια μου προσπαθούσαν να κάνουν κάτι καινούργιο. Έτσι πήρα και εγώ την ενθάρρυνση να ακολουθήσω κάτι πιο τεχνολογικό. Η ανάγκη μας πάντα ήταν να προχωράμε σε κάτι καινούργιο», επισήμανε. 

Για την τεχνολογική λύση, έφερε σαν παράδειγμα το 1994 την αυτοματοποίηση των θερμοκρασιών στις φάρμες. «Δίνει κίνητρα στους εργαζόμενους. Βλέπουν ότι είναι κάτι καινούργιο και αξίζει να συμβάλεις σε αυτό», εξήγησε.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι ότι  η εταιρεία έχει επηρεαστεί θετικά μετά την αναβάθμιση, με τον κ. Παραδεισιώτη να τονίζει πώς δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

 

Δειτε Επισης

Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%