Powered by

FTX: Οι αρχές έχουν αναλάβει τον έλεγχο σε ψηφιακά στοιχεία $3,5 δισ.

Οι αρχές των Μπαχαμών ανέλαβαν τον έλεγχο σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ύψους $3,5 δισ. στην FTX Digital Markets λίγο μετά την αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της με βάση το Κεφάλαιο 11 μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες που έχει δώσει ο ιδρυτής της εταιρείας Sam Bankman-Fried. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατάσχεσε τα ψηφιακά στοιχεία της FTX, αξίας άνω των $3,5 δισ. επικαλούμενη τον κίνδυνο της διασπάθισης τους λόγω των ανησυχιών που ο ίδιος ο Bankman-Fried επισήμανε, όπως κυβερνοεπιθέσεις κατά του ανταλλακτηρίου, αναφέρουν οι αρχές σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. 

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την αίτηση κήρυξης πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου, εκλάπησαν περίπου $372 εκατ. σε ψηφιακές μάρκες (tokens) από το ανταλλακτήριο, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.

Συνολικά, το FTX γνώρισε εκροές ύψους $700 εκατ. σε token μέσα σε ένα μόλις 24ωρό, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Nansen.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι πλέον τα ψηφιακά στοιχεία της εταιρείας είναι υπό τον αποκλειστικό της έλεγχο σε προσωρινή βάση, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να επιτρέψει την επιστροφή τους στους πελάτες και πιστωτές ή στους κοινούς εκκαθαριστές της εταιρείας. 

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση