Powered by

ΗΠΑ: Μειωμένο κατά 15,6% το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο

​​​​​​​Σημαντική μείωση κατέγραψε το εμπορικών έλλειμμα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, διαμορφούμενο 15,6% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη.  

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ περιορίστηκε τον Νοέμβριο στα 83,3 δισ. δολάρια από τα 98,8 δισ. δολάρια που ήταν τον Οκτώβριο, οπότε και είχε καταγράψει αξιοσημείωτη αύξηση από τα 92,6 δισ. δολάρια του Σεπτεμβρίου.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Econoday περίμεναν πολύ μικρότερη μείωση, καθώς ανέμεναν ότι το εμπορικό έλλειμμα για τον Νοέμβριο θα διαμορφωθεί στα 97 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία για το εμπόριο των ΗΠΑ εκφράζονται σε ονομαστικούς όρους, που σημαίνει ότι δεν έχουν προσαρμοστεί με βάση τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν επίσης αύξηση 1% στα αποθέματα χονδρικής του Νοεμβρίου, ενώ τα αποθέματα λιανικής ενισχύθηκαν επίσης αλλά οριακά, κατά 0,1%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα λιανικής εμφάνισαν αύξηση 1,2%.

Η έκθεση έδειξε επίσης αύξηση 1% στα αποθέματα χονδρικής τον Νοέμβριο. Και τα προηγμένα αποθέματα λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,1%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,2%.

Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 3,1% και διαμορφώθηκαν στα 168,9 δισ. δολάρια, ωστόσο η μείωση του εμπορικού ελλείμματος επιτεύχθηκε καθώς οι εισαγωγές αγαθών περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 7,6% στα 252,2 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης των εισαγωγών καταναλωτικών αγαθών.

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders